Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο στη συναυλία Κορκολή - Μανουσάκη στο Δημοτικό Θέατρο

ΑΧΕΠΑ
06 Δεκεμβρίου 2023 / 11:05
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό από την ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας - Συνέπραξαν με τοπικά μουσικά σύνολα σε μια βραδιά προσφοράς και αγάπης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής και η τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη ήταν οι πρωταγωνιστές της μουσικής βραδιάς που διοργάνωσε το Παράρτημα Κέρκυρας (Chapter HJ-34 Corcyra) της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA, στο Δημοτικό Θέατρο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Για το Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η εκδήλωση είχε ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδα της βραδιάς πρόκειται  να διατεθούν από την AHEPA για την πρόσκτηση σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων και λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του Νεογνολογικού  Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Για τον συγκεκριμένο σκοπό το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την διοικητή του Νοσοκομείου, Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όσον αφορά το καθαρά μουσικό μέρος της εκδήλωσης, τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη πλαισίωσαν το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη, η Δημοτική Χορωδία «San Giacomo» (διδασκαλία: Antony Ivanof), η παιδική χορωδία «Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό» (διδασκαλία: Αγάθη Κοσκινά) η μαθητική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας (διδασκαλία: Έλλη Καρύδη), καθώς και η μαθητική χορωδία του 4ου Γυμνασίου (διδασκαλία: Νίκος Δημητρόπουλος, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της βραδιά). Συμμετείχε επίσης ο Φίλιππος Περιστέρης, στο μπουζούκι.

Το κοινό, που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο, είχε την ευκαιρία να ακούσει κάποια από τα πολλά τραγούδια του Στέφανου Κορκολή που κατέστησαν γνωστά και αγαπήθηκαν από το κοινό μέσα από τις ερμηνείες γνωστών τραγουδιστών. Έτσι, με τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο και την Σοφία Μανουσάκη ως βασική ερμηνεύτρια, παρουσιάστηκαν τραγούδια ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως το «Στους πέντε άνεμους» (μαζί με τα παιδιά των χορωδιών), αλλά και άλλα προερχόμενα από μελοποιήσεις έργων μεγάλων ποιητών, όπως το «Κοχύλι» (σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη).

Τις διασκευές/ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν οι Σπύρος Ράλλης, Παύλος Κοντός, Λευτέρης Ατσοπάρδης, Κώστας Πετσάλης, Σπύρος Ρουβάς και Δημήτρης Σιδέρης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, όπως και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Photos: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».