Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Τα Έθιμα του Δωδεκαήμερου στο χθες και στο σήμερα" από το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
03 Δεκεμβρίου 2023 / 18:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριακή 17/12 στις 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι με ελεύθερη είσοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας διοργανώνει ομιλία σχετική με το εορταστικό Δωδεκαήμερο Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Λαογραφίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνης ο οποίος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, τις έρευνες και μελέτες δεκαετιών, την εμπειρία και το εύρος των γνώσεων, το χάρισμα της μεταδοτικότητας, είναι ο ιδανικός ομιλητής για μια πλούσια σε ενδιαφέροντα προσέγγιση στο θέμα των εορταστικών δράσεων και συνηθειών του Δωδεκαημέρου». Με την ολοκλήρωση της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι παρεβρισκόμενοι θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα στον κ. Βαρβούνη.

Επιπλέον, η βραδιά θα έχει «μελωδικό» φινάλε με θέμα τα κάλαντα, με την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μουσικολόγο και Δρ Εθνομουσικολογίας Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου, Ρενάτα Δαλιανούδη και τον μουσικό και ερμηνευτή Παναγιώτη Σδούκο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17/12  στις 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι με ελεύθερη είσοδο.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.