Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα του 2ου ΙΟΝ Arts Festival

ΙΟΝ FESTIVAL
01 Δεκεμβρίου 2023 / 20:13

Ο επίλογος του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ θα γίνει την Δευτέρα 4/12 στην Βίλα Κεφαλομάντουκο με την sight specific performance "The Caretakers" από τους Νίκη Μάτζωνα, Στέλιος Τσίλογλου, Demetria & Αντώνη Πάππο ενώ η εικαστικός Sylwia Pydych θα μας συστήσει το δικό της HeartRoom.Θα ακολουθήσει το πάρτι λήξης του Φεστιβάλ!

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝ FESTIVAL). Το ΙΟΝ 2 άνοιξε την αυλαία του και υπόσχεται μια εμπειρία γεμάτη έμπνευση και καλλιτεχνική εκφραστικότητα! Την Παρασκευή 1/12, το Σάββατο 2/12, την Κυριακή 3/12 και την Δευτέρα 4/12, θα παρουσιάσει στο πρόγραμμα του:

Την ενότητα ION_Unveiled με καλεσμένο τον κοινωνιολόγο Κυριάκο Κωλέση & το pop up "Creativitys Room" της Μαρίας Αραβαντινού.

ION Arts Unveiled: Τέχνη και Διάλογος στη Βίλλα Κεφαλομάντουκο”

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου - Ώρα 11:00 - 14:00

Ένα μικρό συμπόσιο αφιερωμένο στους καλλιτέχνες και το κοινό του Φεστιβάλ, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Δραστηριότητες ημέρας:

  • Μπουφές Διαλόγου’ : Πρωινό γευστικό καλωσόρισμα και γνωριμία με τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ.
  • Art Walk Θα περιηγηθούμε στον υπέροχο δημιουργικό κόσμο της Άσπας Μικάλεφ μέσα από τα εκτεθειμένα έργα της.
  • Κυριάκος Κωλέσης: 35λεπτη οπτικοακουστική παρουσίαση με θέμα "Διεκδικώντας τον δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα με εργαλείο την τέχνη". «Αντικείμενο της παρουσίασης είναι µια κοινωνιολογική προσέγγιση µέσα από οπτικά παραδείγματα και αντιπαραδείγµατα γύρω από τον τρόπο που οι νέοι του νησιού (δεν) διεκδικούν τον ζωτικό δημόσιο χώρο έκφρασής τους - κυρίως µέσω της τέχνης.»
  • Pop up Creator’s Shop: “Creativitys room”, Μαρία Αραβαντινου

Η Μαρία Αραβαντινού κατάγεται από τους Παξούς και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Από μικρή ασχολήθηκε με τον χορό και το θέατρο. Είναι απόφοιτος του DEREE COLLEGE [COMMUNICATIONS & ARTS] & της δραματικής σχολής ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου καθώς και κάτοχος του διπλώματος YOGA ALLIANCE TRAINING 300H. Στην Αθήνα δημιούργησε την χοροθεατρική ομάδα PAX που πήρε μέρος σε θεατρικά φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κέρκυρα, χορογραφεί και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις, διδάσκει κινησιολογία & Yoga, ζωγραφίζει και κατασκευάζει σκηνικά για το θέατρο και μοιράζεται αναπνοές και στιγμές μέσα από την τέχνη.

«Το e-shop μου www.creativitysroom.gr με είδη ζωγραφικής και γραφικής ύλης είναι η πρόσφατη δημιουργία μου για να μοιράζομαι όλη την καλλιτεχνική μου ανησυχία. Σημειωματάρια ακουαρέλας, abstract πίνακες με ακρυλικά, ποιητικά ημερολόγια και illustrated notepad όλα φτιαγμένα με αγάπη, χρώματα και δημιουργικότητα

Ένα long play περιβάλλον πολλαπλών αισθήσεων δημιουργημένο από τους Ανδρέα ΜονόπωληΝάνσυ Μωϊσιδου & Αριστοτέλη Μέγκουλα.

Ένα project με σκοπό τον συνδυασμό των αισθήσεων, βασισμένο στον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό.

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ζωντανά ένα ιδιόρρυθμο έργο σε ένα περιβάλλον πολλαπλών αισθήσεων. Χρησιμοποιούν ήχους, εικόνες, κινήσεις, αρώματα και γεύσεις προκαλώντας έτσι μία ιδιότυπη εμπειρία για το κοινό.

Αυτή η εμπειρία μπορεί να θεωρηθεί ως ένα "long play περιβάλλον", καθώς το κοινό έχει την δυνατότητα να παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί, να ενσωματωθεί στην δημιουργία ή ακόμη και ν αποχωρήσει αν το επιθυμεί.

Συμμετέχουν:

Ανδρέας Μονόπωλης

Νάνσυ Μωυσΐδου

Αριστοτέλης Μέγκουλας

 

Το θεατρικό εργαστήρι Θυμέλη με το έργο « Σταματία, το γένος Αργυροπούλου».

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου Ώρα 20:30

Garage Performing Arts Center

Θεατρικό Εργαστήρι Θυμέλη | “Σταματία, το γένος Αργυροπούλου” του Κώστα Σωτηρίου

Η Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, μέσα από την προσωπική της αφήγηση, διατρέχει την ιστορία του τόπου τα τελευταία εξήντα χρόνια. Μέσα από την εξιστόρηση των γεγονότων που

σημάδεψαν την ενήλικη ζωή της , θα φωταγωγηθούν έντεχνα οι μικρές και μεγάλες αντιθέσεις της βαθιά διχασμένης μεταπολεμικής Ελλάδας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χρύσα Πάντσιου

Σκηνικά –κοστούμια: Η ομάδα

Κίνηση: Μέλπω Καρδάμη

Μουσική πρωτότυπη: Αλέξανδρος Κουμπλής Φωτισμοί : Αντώνης Χοντρογιάννης Φωτογραφίες : Μαρίνος Παυλίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί

Αγγελική Κλάδη, Λία Κολυτά , Νόπη Κοτίδου, Χρύσα Πάντσιου, Σπύρος Στραβοράβδης, Ιλεάννα Χαντρινού

Ακούγονται οι φωνές των Θωμά Σουέρεφ, Αλέξανδρου Κουμπλή


Διάρκεια : 1 ώρα 30λεπτα

 

Το εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού με τη Ζωή Μπιτχαβά / Τεχνοχωρος Κ98, για παιδιά Ηλικίας 9 έως 11 καθώς και την παρουσίαση του έργου « Friends αλλιώς» από την ομάδα θεάτρου εφήβων Work in Progress.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Ώρα: 18:30 - 19:00 | Garage21 Performing Arts Center

Τεχνοχώρος Κ98 | FRIENDS ΑΛΛΙΩΣ

Η ομάδα Work in Progress του Τεχνοχώρου Κ98, παρουσιάζει μια πρωτότυπη performance όπου  έφηβοι δημιουργούν από το μηδέν, μιλώντας για τη φιλία και τα θέματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Αναδεικνύοντας τι είναι η φιλία και πώς την ορίζουν, εξερευνούν την ποικιλία των όψεων της. Ένα ταξίδι που αναδεικνύει πόσο πολύπλοκη και πολύχρωμη μπορεί να είναι η έννοια της φιλίας.

Διάρκεια: 30 λεπτά

 

Τις προβολές ταινιών μικρού μήκους «Christmas Present» & «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου - Ώρα 19:00 - Πολύτεχνο

An Animated Short Film by Konstantinos P. Kakarountas | “Christmas Present”. Story by Petros Koskinas

Όταν η οικονομική κρίση καταστρέφει τη ζωή σου και τα πάντα γύρω σου διαλύονται, ξεκινάς έναν εσωτερικό μονόλογο προσπαθώντας να περιμαζέψεις ό,τι μπορείς. Μοναδικός σου στόχος είναι να σώσεις την οικογένειά σου. Κι έρχονται πάλι Χριστούγεννα...

Voice Acting: Χρήστος Γλυκός

Music: Μαρία Μπούα

Editing: Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας

Sound Recording: Γιάννης Χρυσογόνου, Αλεξία Καθάργιου

Sound Editing / Sound Mixing: Κωνσταντίνος Ντόκος, Γιάννης Γιαννακόπουλος

Production Manager: Μαρία Μαυροειδή

CG Animation / Lighting: Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας

CG Lip Sync: Aλέξανδρος Παρασκευάς

CG Modelling: Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, Αλέξανδρος Παρασκευάς

Digital Compositing: Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας

Color Grading: DAHOUSE STUDIO

References Shooting: Βαγγέλης Κουλινος

Title Design: Βίκυ Θεοδωρέλη

Translation: Chris Webb, Ναυσικά Κοσκινά, Anne Feliers

Subtitles: Μαρία Μαυροειδή

Account Services: Pappas & CO

Law Services: Ειρήνη Τσούκα

Producers: Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, Μαρία Μαυροειδή

Διάρκεια : 6.39 λεπτά

 

Την performance « σ[τ]ώμα » των Σάντρα Γρίμμα & Αθανασία Αγοράκη.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Ώρα 20:30

Πολύτεχνο Σάντρα Γρίμμα & Αθανασία Αγοράκη | “σ[τ]ώμα”

Η ηθοποιός Αθανασία Αγοράκη και η χορεύτρια Σάντρα Γκρίμα αναδεικνύουν την έννοια της αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας μέσα από μια παράσταση που εστιάζει στη δυναμική που απελευθερώνει το ανθρώπινο σώμα ως εργαλείο πρωτογενούς έκφρασης. Μεταφέροντας τις αισθητικές απαιτήσεις από τη μουσική στον ήχο και από το χορό στην κίνηση, η παράσταση επικεντρώνεται στη δυναμική που απελευθερώνει το ανθρώπινο σώμα ως ένα εργαλείο πρωτογενούς δημιουργίας.

Δημιουργία / Ερμηνεία : Αθανασία Αγοράκη / Σάντρα Γρίμμα

Κοστούμια: Ηρω Βαγιώτη

Video artist: Νατασσα Παπανδρέου

Σχεδιασμός: whatifdesighn.gr

Διάρκεια: 20’

Ο επίλογος του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ θα γίνει την Δευτέρα 4/12 στην Βίλα Κεφαλομάντουκο με την sight specific performance "The Caretakers" από τους Νίκη Μάτζωνα, Στέλιος Τσίλογλου, Demetria & Αντώνη Πάππο ενώ η εικαστικός Sylwia Pydych θα μας συστήσει το δικό της HeartRoom.

Θα ακολουθήσει το πάρτι λήξης του Φεστιβάλ!

ΦΩΤΟ@ΙΟΝ ARTS FESTIVAL