Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εορταστική συναυλία για τα 133 χρόνια από την ίδρυση της "Μάντζαρος"

Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
01 Nov 2023 / 17:17

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Η είσοδος στην συναυλία θα είναι δωρεάν με αριθμημένες θέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ). Πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η Συναυλία του μουσικού σώματος της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος», για την επέτειο των 133 ετών από την ίδρυση της.

Στην επετειακή συναυλία θα ακουστούν στο α' μέρος αποσπάσματα από την όπερα του W. A. Mozart «Mαγικός Αυλός». Το έργο γράφτηκε κατά το τελευταίο έτος ζωής του Μότσαρτ, σε μία εποχή που η υγεία του ήταν κλονισμένη. Η πρεμιέρα του Μαγικού Αυλού δόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1791 στη Βιέννη και θεωρείται ένα από τα διαμάντια του Λυρικού Ρεπερτορίου.

Το έργο διαπνέεται από τις ιδέες του Διαφωτισμού, περιλαμβάνοντας και στοιχεία παραμυθιού. Είναι ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς και περιγράφει παγκόσμιες αξίες, όπως η Ελευθερία, η Αδελφοσύνη, η νίκη του καλού, η αξία της σιωπής, η αναζήτηση της αρετής και η επικράτηση της αλήθειας έναντι του ψεύδους και της συκοφαντίας.

Σολίστ θα είναι οι τραγουδιστές Γιάννης Κάβουρας - τενόρος, Ανδρέας Γκούσης - βαρύτονος, Μαργαρίτα Στάντλερ, Δέσποινα Μουρατίδη, Έλλη Καρύδη & Γεωργία Σαπουνά - σοπράνο και ο διεθνούς φήμης βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Αφηγητής θα είναι ο Σπύρος Βέργης.

Η Μουσική προετοιμασία είναι του Δημήτρη Γιάκα και της Μαριλένας Ελούλ.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Στο β' Μέρος της συναυλίας θα ακουστούν έργα επτανήσιων συνθετών όπως: ο χαρακτηριστικός «Χορός» του Δημήτριου Ανδρώνη σε μεταγραφή Σ. Μαυρόπουλου, «Η Γιορτή» του Γ. Λαμπελέτ σε μεταγραφή Δ. Αργυρού και Σ. Άνθη, Η «Cantata» του Ν.Χ. Μάντζαρου και αποσπάσματα από την οπερέτα του Σ. Σαμάρα «Η Πριγκίπισσα της Σάσσωνος».

Το μουσικό σώμα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της «ΦΕΜ» κ. Σωκράτης Άνθης.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι δωρεάν με αριθμημένες θέσεις. Η διάθεση των σχετικών κουπονιών θα γίνεται από την Παρασκευή 03/11/2023 και καθημερινά (πλην Σαββάτου απόγευμα & Κυριακής) στο κτήριο της ΦΕΜ, οδός Φιλαρμονικης αρ. 23, ώρες 10:00πμ με 12:00μμ το πρωί και 18:00μμ με 20:00μμ το απόγευμα, ενώ την ημέρα της συναυλίας 10:00πμ με 12:00μμ το πρωί και στο Δημοτικό Θέατρο 1 ώρα προ της έναρξης της συναυλίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697 6835014.

Εκ του ΔΣ της Φ.Ε.Μ.