Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδηγός ισοβιτών του φθινοπώρου, το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Σπίγγου

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
31 Οκτωβρίου 2023 / 17:33

Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Χ. Σπίγγος Έκδοση: Οκτώβριος 2023 από "Carpe Librum" Σελ.:74 Μαλακό εξώφυλλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το καινούριο του βιβλίο συνοδεύει η αναφορά: Γεννημένος στον Πειραιά, ανθρωποποιηθείς και σπουδαγμένος στην Αθήνα, βλέπω τον κόσμο μέσα από το μεγάλο παράθυρο της Ιατρικής. Βιοπορίζομαι μέσα από το έργο της Νευρολογίας· πόνοι, κινητικά προβλήματα, άνοια και πάνω από όλα η αδήριτη ανάγκη των ανθρώπων να πουν μια κουβέντα με κάποιον που φαίνεται να τους καταλαβαίνει. Θα έγραφα, αν δεν ήμουν και όλα τα άλλα; Κανείς δεν μπορεί να το πει στα σίγουρα… «… Μόνο στα ύστερα φανερώνεται το ερείπιο, όμως, μόνο αυτό είναι που ορθώνει την αλήθεια.»

Ο Κ. Σπίγγος από το 2003 έως το 2009 υπήρξε επιστημονικός διευθυντής και τακτικός αρθρογράφος του περιοδικού εκλαϊκευμένης ιατρικής «Popular Medicine», μηνιαίου ένθετου της εφημερίδας «Καθημερινή». Σήμερα αρθρογραφεί στην εβδομαδιαία στήλη «Με κρότους και ψίθυρους» της «Ενημέρωσης» και είναι παραγωγός του ραδιοφωνικού ενθέτου «Επισυνάψεις» στον Κύμα FM 90,3.

Έχει συγγράψει το βιβλίο εκλαϊκευμένης νευροεπιστήμης «Γνωστικός και ψυχικός εγκέφαλος» (2014), τη συλλογή έμμετρου και πεζού λόγου «Χρήζεις προστασίας» (2018), τη συλλογή φιλοσοφικού χαρακτήρα δοκιμίων «Επισυνάψεις» (2019) και την ποιητική συλλογή «Καλούπια αναπνοών» το 2021.

Ο συγγραφέας ευχαριστεί την Σάσσα Τσέϊτοου για την ευγενική παραχώρηση χρήσης του υπέροχου έργου της, "Αtropos medico della peste umana" (Σειρά "Λερωμένη από το φως", 2017), στο εξώφυλλο!