Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιορτή παραμυθιών από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
16 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:09

"Μοιράστηκαν παραμυθία στα παιδιά για να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, χαρτόνι χαρτοκοπτικής να φτιάξουν καραβάκι και να ξεκινήσουν τις δικές τους περιπέτειες"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η Γιορτή Παραμυθιών κατέπλευσε στην Κέρκυρα. Η Ανθή Θάνου και ο Γιώργος Ευγενικός με ένα κρικ και ένα κρακ άνοιξαν την Ναυτική Γιορτή Αφήγησης . Περισσότερα από 230 παιδιά μαζεύτηκαν να ακούσουν ιστορίες και να μάθουν.

 Γιατί η Θάλασσα είναι αλμυρή; Γιατί είναι ζεστή κι όχι παγωμένη όπως οι πηγές και γιατί είναι κάτω στη Γη κι ο ουρανός τόσο ψηλά. Μια γοργόνα γέννησε ένα γοργονοπαίδι και ένα τόσο δα μυρμηγκάκι του χάρισε για γυναίκα μια πριγκίπισσα.

Μοιράστηκαν παραμυθία στα παιδιά για να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, χαρτόνι χαρτοκοπτικής να φτιάξουν καραβάκι και να ξεκινήσουν τις δικές τους περιπέτειες ενώ το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς δώρισε την σειρά παραμυθιών των εκδόσεων του στα σχολεία που συμμετείχαν για την βιβλιοθήκη τους. Σήμερα ακολουθούν «Μεζεδάκια» και «Μπρατσέρα». Ιστορίες αστείες και σοβαρές, αγάπης και Σοφίας και τραγούδια και γλυκιές, όπως ένα λουκουμάκι φιστικί.

ΦΩΤΟ@ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ