Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι συναυλίες νέων μουσικών

Κτήριο Φ.Ε. Μάντζαρος
30 Ιανουαρίου 2017 / 10:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, θα συνεχιστεί η σειρά συναυλιών «ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ακρΌΑΣΙΣ»,

με το ρεσιτάλ τρομπέτας της Νεφέλης Ραρή και τρομπονιού του Χρήστου Νικηφόρου. Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά συναυλία για φέτος, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η εκδήλωση με το ρεσιτάλ τρομπονιού του Γιάννη Γουλουμή και τη συναυλία μουσικής δωματίου από το κουιντέτο ξύλινων πνευστών που απαρτιζόταν από τους Φαίη Καλογεροπούλου (φλάουτο), Ολιάνα Μονόπωλη (όμποε), Δημήτρη Αργυρό (κλαρινέτο), Ελίνα Λευτεριώτη (κόρνο) και Σπύρο Αλαμάνο (φαγκότο).
Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της σειράς «ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ακρΌΑΣΙΣ» για φέτος, θα ακολουθήσουν και τα ρεσιτάλ κρουστών (15/2), φλάουτου (22/2) και κλαρινέτου (1/3). Όλες αυτές οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Φ.Ε. «Μάντζαρος», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο θεσμός των συναυλιών «ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ακρΌΑΣΙΣ» διοργανώνεται από την Φιλαρμονική «Μάντζαρος» για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών από όλες τις Φιλαρμονικές του νησιού, καθώς και την απόκτηση από αυτούς της εμπειρίας της εμφάνισης μπροστά σε κοινό στο πλαίσιο ενός ατομικού ρεσιτάλ. 
Αντίστοιχος είναι και ο στόχος του έβδομου κύκλου συναυλιών «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά» που διοργανώνει η Φ.Ε. Κέρκυρας (Παλαιά). Στην πρώτη εκ των τριών συναυλιών του φετινού κύκλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστούν νέοι soloists διαφόρων οργάνων. Στο ίδιο πλαίσιο, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο συναυλίες, με μαθητές των Σχολών Ξύλινων Πνευστών (στις 12/2) και των Σχολών Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών καθώς και της Piccolo Μπαντίνας (στις 19/2) της Παλαιάς Φιλαρμονικής. Και οι τρεις αυτές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης 11:30.