Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρεσε η Ηλέκτρα στο κατ΄ ανάγκην θέατρο της Αγ. Αικατερίνης

ΔΗΠΕΘΕΚ
01 Αυγούστου 2023 / 12:56

Πολύς ο κόσμος και διψασμένος για ωραίες παραστάσεις, που χειροκρότησε θερμά. Η επιφύλαξη για θόρυβο από το δρόμο τελικά δεν επέβαλε ιδιαίτερη όχληση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πήγε πολύ καλά τελικά. Η παράσταση ήταν συνολικά πολύ καλή, η Ηλέκτρα πολύ δυνατή ερμηνεία, γενικά οι γυναικείες ερμηνείες ήταν πολύ πιο δυνατές απο τις αντρικές. Την παράσταση κλέβει όμως η σύγχρονη μουσική επένδυση και η απόδοση του χορού στα φωνητικά και σε μια εμπνευσμένη σύγχρονη χορογραφία και γενικότερη σκηνοθεσία. Πολύς ο κόσμος και διψασμένος για ωραίες παραστάσεις, που χειροκρότησε θερμά. Η επιφύλαξη για θόρυβο από το δρόμο τελικά δεν επέβαλε ιδιαίτερη όχληση. Το βασικότερο τεχνικό ζήτημα, μάλλον ήταν το ύψος της σκηνής, που εμποδίζει να δούμε καλά ηθοποιούς.

Η  τραγωδία του Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ» από την Εταιρεία Τέχνης “ArsAeterna” σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το ΔΗΠΕΘΕΚ, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Στρατής Χατζησταματίου [Ορέστης], Ελισάβετ Μουτάφη [Κλυταιμνήστρα], Ιωάννης Παπαζήσης [Παιδαγωγός], Εριέττα Μανούρη [Χρυσόθεμις], Δαυίδ Μαλτέζε [Αίγισθος], Πάρης Λεόντιος [Πυλάδης].