Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν θερινό σινεμά και φέτος σε περιοχές του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας

Θερινό σινεμά
17 Ιουλίου 2023 / 13:31
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι προβολές θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βραδιές θερινού κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σκοπεύει να διοργανώσει και φέτος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ήδη η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών προβολής κινηματογραφικών ταινιών, προϋπολογισμού11.997,74 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) είναι στον «αέρα» με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Οι ανοιχτές κινηματογραφικές βραδιές υπό τον τίτλο «Σαν Παλιό Σινεμά..» απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη και η προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η προσφορά θεάματος και ψυχαγωγίας στους πολίτες μέσα από μια ευχάριστη καλοκαιρινή εμπειρία, με φόντο τον έναστρο κερκυραϊκό ουρανό.

Στην πόλη και στα χωριά

Συνολικά για φέτος προβλέπονται 20 κινηματογραφικές βραδιές σε επιλεγμένα σημεία της πόλης της Κέρκυρας αλλά και σε περιοχές της περιφέρειας του Δήμου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικές ταινίες με ουσιαστικά και σημαντικά μηνύματα, κοινωνικές ξενόγλωσσες ταινίες, κωμωδίες, περιπέτειες και ταινίες σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Η επιλογή των ταινιών θα γίνει από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με δυνατότητα 400 θέσεων ανά προβολή, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

«Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε και φέτος τις προβολές με ελεύθερη είσοδο. Σε κάθε περιοχή που θα γίνουν προβολές, θα τοποθετηθούν αφίσες για να ενημερώνεται ο κόσμος, ενώ θα υπάρχουν και δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ», τόνισε στην «Ε» η κ. Τόμπρου.

Τα σημεία

Οι κινηματογραφικές βραδιές για τους λάτρεις του είδους θα εκτυλιχθούν στους εξής υπαίθριους χώρους της πόλης: Πάνω Πλατεία, Φαληράκι, Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, Ανεμόμυλος. Στην περιφέρεια θερινό σινεμά θα στηθεί στους Σιναράδες στον Σπαρτύλα, στο Κανάλι, στην Άφρα, στους Δουκάδες, στο Σκριπερό, στον Άγιο Προκόπιο, στους Καστελλάνους, στον Πέλεκα, στην Καστανιά, στους Ευρωπούλους, στο Σωκράκι, στους Κυνοπιάστες, στον Κ. Γαρούνα, στους Αγ. Δέκα, στους Σγουράδες, στα Γουβιά - Κοντόκαλι, κ.α.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.