Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάσημα soundtracks από τη Μπαντίνα της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Φιλαρμονική Μάντζαρος
13 Ιουλίου 2023 / 10:09
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Από τον «Πόλεμο των άστρων», στον Γιάννη Μαρκόπουλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος" πραγματοποίησε τη καθιερωμένη θερινή της συναυλία. Αυτή τη φορά η συναυλία, που έλαβε χώρα στο περιστύλιο των παλαιών Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ήταν αφιερωμένη στη μουσική για τη μεγάλη αλλά και για τη μικρή οθόνη.

Έτσι, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, οι 100 και πλέον νεαροί μουσικοί της Μπαντίνας ερμήνευσαν δημοφιλή soundtracks από μια πλειάδα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και τηλεοπτικών παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα άνοιξε με τη μουσική του Elmer Bernstein από την ταινία The Great Escape, για να ακολουθήσει η μουσική του Howard Shore από την ταινία The Lord of the Rings, καθώς και εκείνη του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία 1492, The Conquest of Paradise. Αμέσως μετά σειρά είχαν δύο νεαροί soloists: η Αντωνέλλα Πηλού (όμποε) στο Gabriel’s Oboe του Ennio Morricone και ο Σπύρος Μαυρόπουλος (τρομπέτα) στο Concierto de Aranjuez του Joaquin Rodrigo.

Είχε μεσολαβήσει μια επιλογή θεμάτων του John Williams από τις περίφημες ταινίες Star Wars. Στη συνέχεια ακούστηκαν κατά σειρά soundtracks από τις ταινίες La Vita è Bella (Nicola Piovani) και Harry Potter (John Williams), την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones (Ramin Djawari), καθώς και η Εισαγωγή από το musical The Phantom of the Opera του Andrew Lloyd Webber.

Ακολούθησε επιλογή από τη μουσική του Klauss Badelt για τους Πειρατές της Καραϊβικής και το εμβατήριο του John Williams από την ταινία Indiana Jones: Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους της γνώριμης μελωδίας του πρόσφατα εκλιπόντος συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου για τη τηλεοπτική σειρά του BBC «Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;», που τον κατέστησε γνωστό διεθνώς.

Η επόμενη σημαντική συναυλία της Φ.Ε. "Μάντζαρος" θα είναι εκείνη του Μουσικού της Σώματος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τους εορτασμούς για τον πολιούχο του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα, στις 11 Αυγούστου.

ΦΩΤΟ@ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».