Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο Κασσιόπης

Γυμνάσιο Κασσιόπης
16 Ιουνίου 2023 / 19:40
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το σχολείο ακολούθησε την συγκεκριμένη διαδρομή, με την ευκαιρία της φετινής συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο» του Εθνικού Θεάτρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο, με Λυκειακές τάξεις Κασσιόπης παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Επ ξύπνα, φτάσαμε! Ή αλλιώς: ένα μιούζικαλ σε πέντε βαγόνια».

Η εν λόγω παράσταση χτίστηκε μέσα από τους κώδικες του θεάτρου της επινόησης (devised theater) αντλώντας υλικό, ιδέες και προτάσεις από την ίδια την ομάδα. Είναι ένα είδος θεάτρου που αφήνει χώρο να επικοινωνήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο με όλες του τις αποχρώσεις και να δραματοποιήσεις το συναίσθημα, τις αγωνίες σου ακόμα και το βίωμα σου με στόχο να δημιουργηθεί τελικά μια παραστασιακή σύνθεση που να μπορεί να προσληφθεί από το κοινό.

Το σχολείο ακολούθησε την συγκεκριμένη διαδρομή, με την ευκαιρία της φετινής συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο» του Εθνικού Θεάτρου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει χώρο, έκφραση και βήμα στους εφήβους ολόκληρης της χώρας.

Η παράσταση έρχεται ως επιστέγασμα μίας χρονιάς η οποία εμπεριείχε εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχαν ως στόχο να έρθει η εφηβική ομάδα πιο κοντά με τον κόσμο και τα εργαλεία του θεάτρου. Ασκήσεις αντανακλαστικών, παιχνίδια ετοιμότητας - συγκέντρωσης και εγρήγορσης, έκφραση προσωπικού υλικού μέσα από τη διαδικασία γραφής, δοκιμές αυτοσχεδιασμού είναι κάποια από τα εργαλεία που γνωρίσαν φέτος τα παιδιά σε αυτό το δημιουργικό θεατρικό ταξίδι .

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/06 στις 19:30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κασσιόπης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.