Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάσος Μπούας – Προβληματισμός με αφορμή τα 40 χρόνια του Μορφωτικού Π.Σ. Άφρας

Μορφωτικός Π.Σ. Αφρας
16 Ιουνίου 2023 / 16:34

Έργο και δράσεις με μακροχρόνια οφέλη για έναν τόπο, δεν διαγράφονται

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών ζωής του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας  σε σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή Ενημέρωση, 10/6/2023, και παράληψης αναφοράς από τους υπογράφοντες του άρθρου, στις τελευταίες 3 διοικήσεις του συλλόγου.

Νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω την έκπληξη, καθώς και την απορία μου σχετικά  με την παράληψη αναφοράς, μιας τόσο πλούσιας σε δραστηριότητες και οφέλη περίοδο για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή εν μέσω οικονομικής κρίσης και  πανδημίας Covid-19.

Την περίοδο αυτή, πολλοί κάτοικοι του χωριού και μέλη, πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και αγάπη και πέτυχαν την αναγέννηση του συλλόγου που δεν λειτουργούσε για αρκετά χρόνια και την ανακαίνιση του πολιτιστικού κέντρου που είχε φτάσει σε σημείο να καταρρέει.

Οι τελευταίες προηγούμενες 3 διοικήσεις λοιπόν μεταξύ άλλων, δημιούργησαν 2 χορευτικά τμήματα, που στην ουσία  εκπροσώπησαν και ανέδειξαν το χωριό μας και το σύλλογο σε όλο το νησί και όχι μόνο, μετά από πολλά χρόνια απραξίας ,με συμμετοχή σε μεγάλα φεστιβάλ και εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας.

Πραγματοποίησαν εγκαίνια της ανακαινισμένης πλέον αίθουσας με την έγκριση προγράμματος Leader και τη βοήθεια των AHEPA και πολλών συμπολιτών μας.

Φιλοξένησαν χορωδούς που είχαν αποχωρήσει από άλλη χορωδία της περιοχής και  παρέα με χορωδούς του χωριού μας και τη στήριξη και την αγάπη μας, ανασυγκρότησαν την χορωδία Άφρας "Η Λαμποβίτισσα" και ίδρυσαν και παιδική χορωδία.

Δημιουργία τμήματος Πληροφορικής με δωρεάν μαθήματα για όλους,  δωρεάν ίντερνετ σε 3 σημεία του χωριού, εξοπλισμό για εκδηλώσεις  έως 1000 ατόμων, Σύλλογο αιμοδοτών για πρώτη φορά στο όνομα του συλλόγου όπου πρόσφατα βραβεύτηκε χωρίς την εκπροσώπηση κανενός από το σύλλογο δυστυχώς, δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για πρώτη στο όνομα του συλλόγου, δημιουργία λογότυπου συλλόγου και λάβαρου ,καθώς και πολλά άλλα που μπορεί όποιος θέλει να δει και να επιβεβαιώσει στη σελίδα "Τα Νέα της  Άφρας ".

Επίσης  αυτές οι 3 τελευταίες διοικήσεις που παρέλειψαν οι υπογράφοντες στο άρθρο να αναφέρουν,  συνεργάστηκαν άψογα με όλα τα τοπικά συμβούλια και την εκκλησιά, για όσο διάστημα  ασχολήθηκαν ,με την προσφορά  στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη,  όπως και στήριξαν σε μέγιστο βαθμό το Δημοτικό Σχολείο  (Ρομποτική, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιδικές χορωδιακές συναντήσεις κλπ) καθώς  και την εκκλησιά του χωριού μας.

Ως διατελέσας πρόεδρος των τελευταίων 3 διοικητικών συμβουλίων και με αφορμή τα 40 χρόνια ζωής του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας,  θα ήθελα  να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτά και όλους όσους βοήθησαν να πετύχουμε μεγάλα  και σημαντικά πράγματα για το χωριό μας και τον σύλλογο με αποκορύφωμα την ένταξη του συλλόγου μας σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πλούσια πολιτιστική προσφορά μας στα τοπικά δρώμενα.

Τα νεότερα Δ.Σ., παρέλαβαν έτοιμες υποδομές και εξοπλισμό, που πάνω σε αυτά μπορούν να συνεχίζουν με τις καλύτερες προοπτικές να προσφέρουν στη νεολαία και τον συνάνθρωπο δίνοντας έμφαση μέσα από τον εθελοντισμό, στις ανθρώπινες αξίες και την κοινωνία, πράγμα που ευχόμαστε κάποια στιγμή να δούμε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας τουλάχιστον επί των 3 προηγούμενων τελευταίων διοικήσεων ασχολούνταν με πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων, αφήνοντας πάντα κοινωνικό αποτύπωμα  και οφέλη για τη νεολαία και τους μαθητές της περιοχής μας και δεν ασχολούνταν αποκλειστικά με μια και μόνο δράση, που πέρα από φήμη δεν πρόσφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα  στους νέους και την βελτίωση ποιότητας ζωής της περιοχής.

Θεωρώ πως θα ήταν, δικό μου ατόπημα αν δεν έγραφα για τη συγκεκριμένη περίοδο που σκόπιμα (;) αναρωτιέμαι οι υπογράφοντες του άρθρου δεν αναφέρθηκαν.

Υ.Γ

Έργο  και δράσεις  με μακροχρόνια οφέλη για έναν τόπο, δεν διαγράφονται με τέτοιου είδους τακτικές, το αντίθετο συμβαίνει διαιωνίζονται και μένουν ανεξίτηλα, χαραγμένες στις μνήμες όλων. Με ιδιαίτερη εκτίμηση  και σεβασμό για το χωριό, τους κατοίκους του και τους συνεργάτες μου.

Τάσος Μπούας

Σύμβουλος Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και

Διαποντίων Νήσων, για θέματα Τουρισμού - Δημοσίων Σχέσεων

π . Πρόεδρος Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας 2014-2021