Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Σπ. Μονόπωλη στο «Ιατρείο Κέρκυρας»

Σπύρος Μονόπωλης
14 Ιουνίου 2023 / 17:38

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 08:00μ.μ.στην Αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδόσεις «image» σε συνεργασία με την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας  παρουσιάζουν  τη δεύτερη ποιητική συλλογή του Σπύρου Μονοπωλη «Του νου και της καρδιάς» - Ποιήματα 1963-2023, Κύκλος Β’ «ΠΑΛΜΟΙ» τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 08:00μ.μ.στην Αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας «Ιατρείο Κέρκυρας» Πλατεία Σκαραμαγκά.

Ο Σπύρος Μονόπωλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ στη Βαλτιμόρη, ΗΠΑ. Σταδιοδρόμησε και διαμένει εκεί. Επισκέπτεται το νησί μας κάθε καλοκαίρι για τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Ποίησή του έχει συμπεριληφθεί στην «Ποιητική Ανθολογία Άγκυρας της Νέας Ελληνικής Γενιάς», στην «Ανθολόγηση Κερκυραίων Ποιητών» της Ευανθίας Μεταλληνού-Παπαδάτου και στην «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» Χάρη Πάτση. Το ποίημά του «ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ!» το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στην συλλογή βραβεύτηκε στον «Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης 2021» του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού. Ποιήματά του έχουν δημοσιεύθηκαν και σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Το πρώτο μέρος της συγκεντρωτικής του συλλογής «του νου και της καρδιάς», ποιήματα 1963-2022, κύκλος Α’: «Στοχασμοί», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις image, Κέρκυρα 2022.

Ο Σπύρος Μονόπωλης έχει πολλές ευαισθησίες, πηγαίο λυρισμό και κριτική Είναι οπωσδήποτε τεχνίτης του λόγου. Έχει δε θητεία 60 χρόνων ως θεράπων των μουσών και είναι βαθιά ανθρωπιστής που δεν το συναντάς πάντα στους ποιητές.

 

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν:

ο Θεόδωρος Παππά, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ο Δημήτρης Κονιδάρης Συγγραφέας

Ποιήματα της συλλογής θα αποδώσει ο ποιητής

Τον ποιητή θα προλογίσει η Ελβίρα Μεταλληνού (εκδόσεις image)