Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
22 Απριλίου 2023 / 14:58
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, ερευνητές και κοινό στο ιδιαίτερο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον των Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) από τις 11 μέχρι τις 29 Μαΐου. Η εκδήλωση ξεχωρίζει για την παρουσίαση έργων φοιτητών αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών, ηχητικών, υβριδικών και
παραστατικών τεχνών.

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, ερευνητές και κοινό στο ιδιαίτερο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον των Ιονίων Νήσων. Πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ διεξάγονται το Διεθνές Συνέδριο Digital Cultures and AudioVisual Challenges/DCAC (12 και 13 Μαΐου 2023) και ο Κύκλος Εργαστηρίων & Σεμιναρίων/AV-School (14 – 16 Μαΐου 2023). Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα δημοσιευτούν σύντομα.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας & Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ), το 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής συνεισφοράς του προσωπικού και των φοιτητών/τριών του πανεπιστημίου με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 
 
Η συντονιστική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους:

Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας 
Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Χάρη Μαρίνη, Υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Δράσεων
Μιχαήλ Παναγόπουλος, Υπεύθυνος Επιστημονικού Συνεδρίου
Νταλίλα Ονοράτου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων
Απόστολος Λουφόπουλος, Υπεύθυνος Μουσικών Εκδηλώσεων 



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.