Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» με το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Φιλαρμονική Κορακιάνας
10 Απριλίου 2023 / 17:21
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

42 μαθητές και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής, βρέθηκαν στην Κέρκυρα και στην Κορακιάνα από τις 7/4/2023 ως τις 9/4/2023, και γνώρισαν τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Φιλαρμονικής Κορακιάνας “Ο Σπύρος Σαμάρας” και του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Στόχος της συνεργασίας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές του Σχολείου την πλούσια μουσική και πολιτιστική παράδοση της Κέρκυρας μέσω της επίσκεψης και της συμμετοχής τους σε δραστηριότητα του σωματείου.

Συγκεκριμένα, 42 μαθητές και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής, βρέθηκαν στην Κέρκυρα και στην Κορακιάνα από τις 7/4/2023 ως τις 9/4/2023, γνώρισαν τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής, έκαναν πρόβα με σκοπό την συμμετοχή τους στο σώμα της μπάντας στην Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων.

Βεβαίως, είχαν προηγηθεί 2 μήνες εντατικής προετοιμασίας στην Κομοτηνή και πρόβες, σε κάποιες εκ των οποίων συμμετείχε και διεύθυνε ο Αρχιμουσικός μας, κ. Κωνσταντίνος Ζερβόπουλος. Τα παιδιά έδειξαν αξιοσημείωτη υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Κατά την παρουσία τους στην Κέρκυρα, γνώρισαν την ιστορία των Φιλαρμονικών, την παράδοση παροχής δωρεάν μουσικής παιδείας μέσω αυτών, τις στολές τους, τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα του νησιού. Ξεναγήθηκαν στην Κορακιάνα και στην πόλη της Κέρκυρας και παρακολούθησαν τη συναυλία του αρχαιότερου μουσικού ιδρύματος, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά). Η μπάντα και οι μαθητές του σχολείου παρήλασαν στην πόλη της Κέρκυρας το πρωί της Κυριακής, φωτογραφήθηκαν μπροστά από τα Παλαιά Ανάκτορα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της Λιτανείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής “Ο Σπύρος Σαμάρας” εκφράζει τη βαθύτατη ικανοποίησή του για την επιτυχία της συνεργασίας και συγχαίρει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το Σχολείο για το υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας και το ήθος που επέδειξαν. Κάθε διαπολιτιστική πρωτοβουλία είναι απολύτως συμβατή με την επιθυμία και το όραμά μας για υψηλό επίπεδο παροχής μουσικής παιδείας.

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1993 και διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας γυμνασίου και ενιαίου λυκείου, Βυζαντινή, Παραδοσιακή και Ευρωπαϊκή μουσικής. Έχει πλούσια πολιτιστική παρουσία μέσω της συμμετοχής ή και οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Φιλαρμονική Σπύρος Σαμάρας ιδρύθηκε το 1958 στην Κορακιάνα με σκοπό την παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας. Διαθέτει τμήματα μπάντας και μπαντίνας, τμήμα παραδοσιακών χορών και χορωδία. Για την δράση της και το εκπαιδευτικό της όραμα έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών ενώ συμμετέχει σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί της Κέρκυρας και εκτός αυτού.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.