Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικό αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο

Ηλίας Ανδριόπουλος
17 Ιανουαρίου 2023 / 17:50
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην εκδήλωση θα βραβευθεί ο συνθέτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μουσικό αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2/2023 και την Κυριακή 12/2/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών στις 19:30

Συμμετέχουν: Μικτή Χορωδία Αχαράβης "Νίκος Πουλιάσης"
Παιδική Χορωδία Αχαράβης
Λαϊκή Ορχήστρα
Διεύθυνση Χορωδίας Αγάθη Κοσκινά
Καλλιτεχνική Επιμέλεια Σπύρος Παγιάτης
Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης, Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών, - Α.Σ. Θιναλιακός
Υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Σύντομο βιογραφικό

O Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στο νεότερο ρεύμα της ελληνικής μουσικής  με έργο πολύπλευρο, αναγνωρίσιμο και αγαπητό από το ευρύ κοινό. Γεννήθηκε στο χωριό Λατζόι Ηλείας, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

Την μουσική του διαδρομή αποτυπώνουν 20 δίσκοι-CD . Μεταξύ αυτών είναι τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη»,  οι «Ξένες Πόρτες», τα « Λαϊκά Προάστια», οι « Προσανατολισμοί» οι «Αργοναύτες»,η «Μουσική για σαντούρι & ορχήστρα», « Ωδαί»,  «Μικρή  Επίδαυρος» (ζωντανή ηχογράφηση), «Ο Πρώτος ΄Υμνος», «Ο Φιλόπατρις» κ.α. Ανέκδοτα έργα του, η συμφωνιέτα « Ανταύγειες»,  « Μουσική για βιολοντσέλο και ορχήστρα», η σονάτα « Ελληνικό Καλοκαίρι», τα «Επιθαλάμια».
'Εχει συνεργαστεί με σημαντικότατους ερμηνευτές και καλλιτέχνες: Μπέλλου , Ξυλούρη, Μητσιά, Πρωτοψάλατη, Μοσχολιού, Βενετσάνου, Χριστογιαννόπουλο, Θεοδωρίδου, Καλογιάννη, Δημητριάδη, Μηλιαρέση, Μόσχο, Τσάκτσεβα,  Δημητράτο, Μπάκα, Φόρτη κ.α.

Σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν παρουσιάσει το έργο του: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η  Suisse Romande της Γενεύης, η  English Players του Λονδίνου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ) κλπ.Επίσης αίθουσες και χώροι υψηλού κύρους, όπως η Alte Oper της Φραγκφούρτης, το Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, το Victoria Hall της Γενεύης , το Berwaldhallen  της Στοκχόλμης,  το WDR της Κολωνίας, έχουν φιλοξενήσει την μουσική του.   Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και East Anglia ( Νόριτς), καθώς και σε ελληνικά Πανεπιστήμια.  Ακόμα έχουν εκδοθεί τρία Δοκίμιά του: « Αφήγηση των ΄Ηχων» Κέδρος- 2006, « Αντι–Ηχήσεις» Μαϊστρος- 2008 και «Το Αίνιγμα μιάς Γενιάς» Αργοναύτες -2013.

Πηγή: Wikipedia.org

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.