Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία Κέρκυρας σε ρυθμούς Χριστουγένννων

Παιδική Χορωδία Κέρκυρας
18 Δεκεμβρίου 2022 / 22:45

Εορταστικές συναυλίες το Σαββατοκύριακο με όλα τα τμήματά της.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το 2022 να βαίνει σιγά-σιγά στο τέλος του καλλιτεχνικά, η Χορωδία Κέρκυρας πραγματοποίησε τη καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της, στο Δημοτικό Θέατρο, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Τη συναυλία άνοιξαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια οι λιλιπούτειοι χορωδοί του Τμήματος Προετοιμασίας, υπό τη διεύθυνση των Ευθύμιου Κούκου, Αντιγόνης Γκόγκη και Γεωργίας Αποστολίδη. Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας ήταν και η συμμετοχή των παιδιών του ΚΔΑΠ «ΑμέΑισιοδοξία», σε διδασκαλία της Ευαγγελίας Τσιάρα, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Ακολούθησαν τα υπόλοιπα τμήματα της Χορωδίας Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου της, Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή έγινε με την Παιδική Χορωδία να τραγουδά κάλαντα και άλλα γνωστά τραγούδια συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα. Μεταξύ αυτών και το Walking in the air, με soloists τον Θάνο Παπαϊωάννου και τον μικρό Ιωσήφ Καποδίστρια. Ακολούθησε η Ανδρική Χορωδία με παραδοσιακά κάλαντα από την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Εν συνεχεία, τη σκυτάλη πήρε η Γυναικεία Χορωδία, με την οποία συνέπραξε ως soloist και η υψίφωνος Εύα Καργιοφύλη, στο I will follow Him από το musical Sister Act.

Η Γυναικεία Χορωδία, με σολίστ την Ε. Καργιοφύλη

Μετά και από τους soloists Θάνο Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνο Χειρδάρη, επί σκηνής βρέθηκε το σύνολο των χορωδών, μικρών και μεγάλων, ερμηνεύοντας από κοινού έργα από το Ave Maria του Vladimir Vavilof (με soloist την Εύα Καργιοφύλη) έως παραδοσιακά αγγλικά τραγούδια του 16ου αιώνα, για να κλείσουν το πρόγραμμα με τα Κερκυραϊκά Κάλαντα.

Στο πιάνο συνόδευσαν η Έλλη Γλαρού και ο Γιώργος Κυριαζίδης.

Συνέχεια την Κυριακή

Ωστόσο, οι εορταστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις της Χορωδίας Κέρκυρας δεν σταμάτησαν με τη σαββατιάτικη αυτή συναυλία.

Η Παιδική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου και με τον Γιώργο Κυριαζίδη στην πιανιστική συνοδεία, ερμήνευσε εθιμικά τραγούδια και κάλαντα, καθώς και έργα του ευρύτερου χορωδιακού ρεπερτορίου από το μπαρόκ μέχρι το σήμερα, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση αυτή, που είχε τίτλο «Λαμπροφοράει η Ανατολή και η Δύση καμαρώνει», πραγματοποιήθηκε στα παλαιά Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας 2022.

Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι μικροί χορωδοί του Τμήματος Προετοιμασίας της Χορωδίας Κέρκυρας συμμετείχαν και στην εκδήλωση νεοφώτιστων στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Ιάσονος και Σωσίπατρου.

Επόμενη συναυλιακή δραστηριότητα της Χορωδίας Κέρκυρας και τελευταία για το 2022, θα είναι η συμμετοχή τμήματος της Παιδικής Χορωδίας της στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.