Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία Ευρωπούλων έκανε γενέθλια με αφιέρωμα στον Σουγιούλ

ΕΥΡΩΠΟΥΛΟΙ
10 Δεκεμβρίου 2022 / 20:36

Στη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση, με τίτλο «Βιογραφία του Μ. Σουγιούλ», παρουσιάστηκαν με εύγλωττο τρόπο τη ζωή και το έργο του συνθέτη, μέσα από τα κείμενα της Ευαγγελίας Τσονάκα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυσή της γιόρτασε η Χορωδία Ευρωπούλων «Ιωάννης Καποδίστριας», με την επετειακή παράσταση – αφιέρωμα στο αείμνηστο συνθέτη του ελαφρού τραγουδιού, Μιχάλη  Σουγιούλ (1906 – 1958 ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο.

Στη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση, με τίτλο «Βιογραφία του Μ. Σουγιούλ», παρουσιάστηκαν με εύγλωττο τρόπο τη ζωή και το έργο του συνθέτη, μέσα από τα κείμενα της Ευαγγελίας Τσονάκα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακουστήκαν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ, όπως τα Ασ’ τα μαλάκια σου, Για ‘μας κελαηδούν τα πουλιά, Ας ερχόσουν για λίγο, Λίγες καρδιές αγαπούνε, Το κορίτσι θέλει θάλασσα, Το τραμ το τελευταίο, Αθήνα και πάλι Αθήνα κ.ά.

Ερμηνευτές ήταν οι Άγγελος Χονδρογιάννης (ως Σουγιούλ), Δέσποινα Μουρατίδη, Κρίνθη Ζήρα (ως Αδελφές Γκράντε), Λευτέρης Αντωνιάδης (ως Σιορ Σπυρέτος) Βαγγέλης Παγιάτης (ως Δημητράκης) Λεωνίδας Στουραϊτης (ως Γεράσιμος) και guest η Ελένη Ιντέρνου. Αφηγητής ήταν ο Σπύρος Βέργης.

Τους πλαισίωσαν τα μέλη της Χορωδίας Ευρωπούλων, συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου, σε διδασκαλία/διεύθυνση της Έλλης Καρύδη. Την ενδυματολογική επιμέλεια είχε η Πηνελόπη Μάμαλου, ενώ τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Σπύρος Ρουβάς και τη σκηνοθεσία ο Άγγελος Χονδρογιάννης.

Η παράσταση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων της διατέθηκε για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και η κόρη του συνθέτη, Αλίκη Σουγιούλ, η οποία όμως δεν κατέστη εφικτό να παραστεί. Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι η παράσταση θα επαναληφθεί και στην Αθήνα (στο Studio New Star Art Cinema), το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, σε συνδιοργάνωση της Χορωδίας Ευρωπούλων με την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής και την Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών.