Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» στη Σερβία

Συμφωνική Ορχήστρα
01 Nov 2022 / 16:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σολίστ στις συναυλίες, θα εμφανιστούν οι: Ρόζα Πουλημένου, Μαρία Μαυρομμάτη, Αναστασία Φύσσα, Ευαγγελία Καργιοφύλη, Σπύρος Σουέρεφ, Άκης Καλμούκης και η Μικτή Χορωδία «Μιχάλης Καποδίστριας» και η «Covertura»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιήσει περιοδεία του  μουσικού σώματος στα αδελφικά εδάφη της Σερβίας .
Στο πλαίσιο στήριξης της Ελληνοσερβικής φιλίας και με την βοήθεια του κ.  Ζέλικο Πόποβιτς, η Σ.Ο.Μ.Θ. θα παραστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Σερβία, εκπροσωπώντας την ταυτότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Εκεί, θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με επιλεγμένα έργα του κλασικού και ελληνικού ρεπερτορίου  (E. Curtis, S. Gastaldon, G. Puccini, Z. Katris, M. Θεοδωράκη).

•Παρασκευή 11 Νοεμβρίου: MTS Dvorana - Βελιγράδι
•Σάββατο 12 Νοεμβρίου: Εθνικό Θέατρο Σερβίας – Novi Sad
•Κυριακή 13 Νοεμβρίου: Grandska kuca – Plava Sala

Σολίστ στις συναυλίες, θα εμφανιστούν οι Ρόζα Πουλημένου, Μαρία Μαυρομμάτη, Αναστασία Φύσσα, Ευαγγελία Καργιοφύλη, Σπύρος Σουέρεφ, Άκης Καλμούκης.

Παράλληλα, με γνώμονα τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας με νέους συναδέλφους, μέρη vocal ensemble θα ερμηνεύσουν σπουδαστές της κατεύθυνσης μονωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ελπίδα Ζαβιτσάνου, Μαργαρίτα Stadler, Λευτέρης Αντωνιάδης. Επίσης θα λάβει μέρος και η Μικτή Χορωδία «Μιχάλης Καποδίστριας» και η «Covertura».

Την επιμέλεια του προγράμματος, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., Ηλίας Γκογκίδης.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.