Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία Σαμοΐλη ένα χρόνο χωρίς τον Μίκη, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πλατεία

ΜΙΚΗΣ
31 Αυγούστου 2022 / 10:45

Ανήμερα της επετείου του θανάτου του, οι μελωδίες του θα ηχήσουν στην Κέρκυρα στην σκηνή του φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή μέσα από το αφιέρωμα που ετοιμάζει ο Σπύρος Σαμοΐλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ανήμερα της επετείου του θανάτου του, οι μελωδίες του θα ηχήσουν στην Κέρκυρα στην σκηνή του φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή μέσα από το  αφιέρωμα που ετοιμάζει ο Σπύρος Σαμοΐλης.

Ο Κερκυραίος  συνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης. Γεννήθηκε στην Λευκίμμη το 1947, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο γυμνάσιο και λύκειο. Στα δεκαεπτά του έγινε μαέστρος στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης, ένα χρόνο αργότερα γίνεται μαθητής του Μίκη Θεοδωράκη και αργότερα σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο. Το 1972, δίνει την πρώτη του συναυλία στο θέατρο Διάνα. Το 1973 έφυγε, κυνηγημένος από τη δικτατορία, για το Παρίσι, όπου ξανασυναντά τον Θεοδωράκη, ο οποίος τον επιλέγει να δώσουν μια κοινή συναυλία, το 1975, στο στάδιο. Από το 1977 έως το 1987, περιοδεύει μουσικά, σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας πάνω από 2.000 συναυλίες. Έχει συνεργαστεί, σε δίσκους και συναυλίες, με σημαντικότατους τραγουδιστές, όπως επίσης, έχει συνεργαστεί και μελοποιήσει, μεγάλους Έλληνες ποιητές. Έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ και θεατρικά έργα.