Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια εξαιρετική σύμπραξη της Χορωδίας Σαν Τζιάκομο με τη συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας

Σαν Τζιάκομο
21 Απριλίου 2022 / 12:51

Είναι παράδοση στην Κέρκυρα τη Μ. Εβδομάδα να γίνονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Κι είναι αυτές που δίνουν και το χαρακτηριστικό, το ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα του Κερκυραϊκού Πάσχα.

Είναι παράδοση στην Κέρκυρα τη Μ. Εβδομάδα να γίνονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Κι είναι αυτές που δίνουν και το χαρακτηριστικό, το ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα, αυτό που λέμε Κερκυραϊκό Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων και μια από κορυφαίες της Μ. Εβδομάδας, είναι η συναυλία της Δημοτικής χορωδίας «Σαν Τζιάκομο» η οποία συνεργάζεται με Συμφωνικές ορχήστρες ή με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζει απαιτητικά έργα και πάντοτε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.



Σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν και η φετινή εκδήλωση σε συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας με μαέστρο τον Svilen Simeonov. Τα έργα είναι πάντα στο πνεύμα της Μ. Βδομάδας. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους (Τροπάριο της Κασσιανής ) του Πολυκράτη, έργα Pergolsi και Mascani , ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε το Requem του Salieri. Σολίστες ήταν: Καπετανάκου Σοφία – σοπράνο , Ρόζα Πουλημένου - Άλτο, Γ. Κάβουρας- τενόρος και ο Π. Μπράτσος – μπάσος. Στο πιάνο η Μ. Ελούλ ενώ τη δεύθυνση της χορωδίας ο Α. Ivanov και της ορχήστρας ο Svilen Simeonov.




Και βέβαια το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, όπως άλλωστε αναμενόταν. Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν σ΄αυτήν την εκδήλωση απόλαυσαν τις εξαιρετικές εκκλησιαστικές μελωδίες του πρώτου μέρους και το εκπληκτικό κομμάτι του Μascani μέσα από την άψογη εκτέλεση των σολίστ και της χορωδίας.




Ενώ στο δεύτερο μέρος το μοναδικό Requem του Salieri. H εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα, με το κομμάτι που χαρακτηρίζει τη Μ. Εβδομάδα και ειδικότερα τη Μ. Παρασκευή. Τα εγκώμια της ακολουθίας του επιταφίου, το γνωστό « Αι γενεαί πάσαι». Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές της υπέροχης αυτής παράστασης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΑΚΙΟΛΑΣ