Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα μνημόσυνο στον μεγάλο Έλληνα, Κερκυραίο ζωγράφο Τζίνο Δημητράτο

Τζίνος Δημητράτος
18 Απριλίου 2022 / 15:35

Οι εκδόσεις «image», παρουσιάζουν στο κοινό ένα έργο του σύγχρονου μεγάλου, Έλληνα, Κερκυραίου, ζωγράφου, Ιωάννη (Τζίνου) Δημητράτου που έφυγε από κοντά μας ένα χρόνο πριν (24 Απριλίου 2021).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδόσεις «image», παρουσιάζουν στο κοινό ένα έργο του σύγχρονου μεγάλου, Έλληνα, Κερκυραίου, ζωγράφου, Ιωάννη (Τζίνου) Δημητράτου που έφυγε από κοντά μας ένα χρόνο πριν (24 Απριλίου 2021).

Κυκλοφόρησε, για τις μέρες του Πάσχα, το έντυπο «image ΚΕΡΚΥΡΑ» «Corfu art map», με εξώφυλλο το έργο του Τζίνου Δημητράτου "Λιτανεία", ελαιογραφία, 80x115 εκ. Το έργο αυτό φιλοξενείται στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Παπαγιώργης», (Νικ. Θεοτόκη 34, Κέρκυρα) και είναι επισκέψιμο για το φιλότεχνο κοινό 15-30 Απριλίου 2022.



Ο Τζίνος Δημητράτος ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), Αθήνα, 1971, ένας από τους εξαιρετικούς εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης στην χώρα μας με ισχυρή δύναμη στην τεχνική, στο χρώμα και στο σχέδιο. Καλλιτέχνης, με βαθιά καλλιέργεια και πολυδιάστατη προσωπικότητα. Υπήρξε ιδιαίτερα τολμηρός, ειλικρινής, ακούραστος και ξεχωριστός άνθρωπος. Σπουδαίος δάσκαλος εμπνευστής πολλών νέων καλλιτεχνών. Ο ίδιος μας λείπει, όμως η παρακαταθήκη που άφησε, το έργο του, θυμίζει το χάρισμά του και τη σπουδαία προσφορά του στην τέχνη και στο νησί μας, την Κέρκυρα.

Ευχαριστώ πολύ τον Κωνσταντίνο Δημητράτο που αγκάλιασε την ιδέα και παραχώρησε το έργο. Ευχαριστώ τους Γιώργο και Γρηγόρη Δαφνή ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου "Παπαγιώργης" που φιλοξενούν το έργο στον χώρο τους και τον Μιχαήλ Άγγελο Βραδή (Κερκυραϊκή Πινακοθήκη) που παραχώρησε το καβαλέτο για την παρουσίαση του έργου.
 
Επισκεφθείτε το έργο για να βιώσετε τη χαρισματική ομορφιά και δύναμη του Τζίνου Δημητράτου.
 
Ελβίρα Μεταλληνού
γραφίστρια - εκδότρια