Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία με έργα Επτανησίων συνθετών

Μάντζαρος
23 Nov 2016 / 11:37

ΛΕΥΚΑΔΑ. Στη Λευκάδα βρέθηκε το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» προκειμένου να δώσει συναυλία με έργα Επτανησίων μουσουργών.

ΛΕΥΚΑΔΑ. Στη Λευκάδα βρέθηκε το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» προκειμένου να δώσει συναυλία με έργα Επτανησίων μουσουργών. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, από κοινού με τη Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Το πρώτο μέρος του προγράμματος άνοιξε με το Εμβατήριο του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου από το 10μελές Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά. Ακολούθησαν κατά σειρά οι πόλκες Ιωλκός-Φανερωμένη του Ιωσήφ Καίσαρη, L’ Illusion του Ευγένιου Μαρτινέλλη και Μελωδική Σκέψη του Σπύρου Δουκάκη. Η συνέχεια δόθηκε με τα έργα Ζακυνθινός χορός και Πωγωνίσιος χορός του Διονύσιου Βισβάρδη και Ελληνικός χορός και Ο χορός των Συλφίδων του Αλέξανδρου Γκρεκ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το Όνειρόν μου του Λεωνίδα Ραφαήλοβιτς και το La Pettegola του Παύλου Καρρέρ.
Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ήταν η σειρά της Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας να ερμηνεύσει ορισμένα σημαντικά έργα επτανησιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Έκτορα Μερκούρη. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το εμβατήριο Για την ένδοξη πατρίδα από την οπερέτα Πόλεμος εν πολέμω του Σπύρου Σαμάρα, τη Ξανθούλα του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, την εισαγωγή από την όπερα Κυρά Φροσύνη του Παύλου Καρρέρ και, τέλος, την Βραχυδρομία του Αντώνιου Λιβεράλη.
Αναμφίβολα η πρωτοβουλία της συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας και της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», είναι αξιέπαινη αφού έδωσε την ευκαιρία τόσο στους  νεαρούς μουσικούς, όσο και στο κοινό, να γνωρίσουν το επτανησιακό ρεπερτόριο. Θα ήταν δε ευχής έργο τέτοιες συναυλίες να επεκταθούν μελλοντικά και σε άλλα σκέλη της ελληνικής λόγιας μουσικής, καθώς η ανάγκη προβολής της είναι δεδομένη.