Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι την Τετάρτη οι προτάσεις των καλλιτεχνικών σωματείων για το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα

Χριστουγεννιάτικο Χωριό
18 Nov 2016 / 13:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας (ΔΟΠΑΠ) Ν. Κορακιανίτη, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας πρόκειται να οργανωθούν στα εξής σημεία.

-   Πλατεία Σαρόκου
-   Πλατεία Ανουντσιάτας
-   Πλατεία Δημαρχείου San Giacomo
-   Χώρος 400m3 στην Άνω Πλατεία
-   Πάλκο Άνω Πλατείας
-   Πλακάδο Αγ. Σπυρίδωνα
-   Πλατεία Λεμονιάς
-   Πλατεία Κρεμαστής
-   Σπηλιά
-   Περιστύλιο ανακτόρων
 
2.    Η ανάπτυξη εκδηλώσεων και δράσεων θα γίνει  χωρίς  διάθεση προϊόντων προς πώληση.
 
3.    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 4-12-2016 έως 7-1-2017
 
4.    Στον εγκεκριμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμου & Αρχαιολογίας) χώρο των 400m3 της Άνω Πλατείας, προτείνεται η εγκατάσταση ολοκληρωμένου δικτύου δράσεων τύπου Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο οποίο θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια , ψυχαγωγικά παιχνίδια για παιδιά (τρενάκι, καρουζέλ, αλογάκια, τραμπολίνο κ.α.) και φάτνη.
 
5.    Στους άλλους χώρους προτείνεται η τοποθέτηση κατάλληλης υποδομής για παραστάσεις καλλιτεχνικών συνόλων, χριστουγεννιάτικων δένδρων, φωτισμός και ηχητική κάλυψη για οργάνωση δράσεων (συναυλιών, παραστάσεων κ.α.) από πολιτιστικούς φορείς και σωματεία.
 
6.    Κάθε συμβαλλόμενος θα αναλάβει το σχεδιασμό, παραγωγή, επιμέλεια, καλή λειτουργία, εγκατάσταση και αποξήλωση εξοπλισμού, εορταστικού διακόσμου ημέρας και νύκτας, για τον τόπο και την εκδήλωση που θα συμμετέχει. Η τοποθέτηση όποιων αντικείμενων θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το 2696/17-7-15  έγγραφο της εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.
 
7.    Παρέχεται η δυνατότητα ανταποδοτικού αντιτίμου μέγιστου ύψους 2,00 ευρώ ανά δραστηριότητα, επί των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, προκειμένου οι συμβαλλόμενοι να ανταπεξέλθουν στα έξοδα εγκατάστασης και λειτουργίας της εκδήλωσης ή δράσης τους.
 
8.    Προτάσεις μπορούν να κατατεθούν έως την Τετάρτη 24-11-2016 και ώρα 12:00, στα γραφεία του ΔΟΠΑΠ (πύλη Αγ. Νικολάου – Φαληράκι)
 
9.    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ  και θα σταλούν προς έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.