Κυριακή 03.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

The Attic Bazaart: Εικαστικά αριστουργήματα σε μια πρωτότυπη έκθεση στην Κέρκυρα

The Attic Gallery
25 Ιουνίου 2021 / 11:16

Η έκθεση θα λειτουργήσει 1 - 24 Ιουλίου 2021, Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 22:00 - Σαββατοκύριακα η The Attic Gallery θα παραμείνει κλειστή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δρ. Σάσσα Τσέϊτοου και ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζουν τον Ιουλιο στην Κέρκυρα το The Attic Bazaart, μία έκθεση έργων μικρών διαστάσεων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα η οποία θα λάβει χώρα στην The Attic Gallery (Ριζοσπαστών Βουλευτών 1 & Στ. Δεσύλλα Γαλλικού Ινστιτούτου, πόλη Κέρκυρας, είσοδος από Στ. Δεσύλλα, 2ος όροφος) 1 - 24 Ιουλίου 2021, αλλά και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID και με διεθνή απεύθυνση.

“Το έργο τέχνης γενικά προβάλλει σε έναν περιορισμένο εικαστικό χώρο έννοιες και εικονογραφία που πάντα θα υπερβαίνουν σε ουσιαστικό μέγεθος αυτό της διαθέσιμης επιφάνειας τους. Πολύ δε περισσότερο αν οι διαστάσεις του έργου είναι ιδιαίτερα είναι μικρές. Σε αυτή τη περίπτωση ο εικαστικός καλλιτέχνης θα πρέπει χωρίς τη συνδρομή μιας πολυεπίπεδης σύνθεσης ή την βοήθεια πολλαπλών επεισοδίων να αφηγηθεί την αλήθεια του δημιουργώντας ένα σύμβολο αφ' εαυτού -να πει  πολλά με μια και μόνο εικόνα. Η υπόσχεση μας προς το φιλότεχνο κοινό είναι ακριβώς αυτή για το The Attic Bazaart: έργα που λένε πολλά με πολύ λίγα”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιμέλειας ο Πάρης Καπράλος.

Προσθέτει η Δρ. Τσέϊτοου: “Η μικρή διάσταση υποχρεώνει τον καλλιτέχνη σε αποφάσεις και επιλογές που θα φανερώσουν όλη του την μαεστρία, αφού δεν συγχωρεί λάθη. Τα έργα που επελέγησαν για το Bazaart καλύπτουν μια γκάμα υλικών και υφών, επιδεικνύοντας πως η τέχνη χωρά παντού. Οι καλλιτέχνες δεν έχουν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα με αφορμή το μικρό μέγεθος, απεναντίας ξετυλίγουν κόσμους-μινιατούρες με ιδιαίτερη χάρη και καθιστώντας τους προσιτές σε κάθε φιλότεχνο”.

Στην έκθεση συμβάλλουν έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Όλγα Κοτσιρέα, Κωνσταντίνα Μηνά, Φάννυ Γεωμπρέ, Ευφροσύνη Βυζοβίτου, Χριστίνα Ζυγούρη, Ευτυχία Σγουρού, Ελένη Τσοτσορού, Ιωάννα Ζολώτα, Νάντια Κατούφα, Γιώργος Χουντάλας, Φώτης Πανανάκης, Foti Kllogjeri, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Έλενα Δήμητρα Ρουμάνη, Σπύρος Ρωμάνος, Άννα Γκιώτη, Αντα Αναστασοπούλου, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Ζωή Τζημήτρα, Γεωργία Μπλιάτσου, Νίκος Πανταζής, Ναταλία Καζιρέλοβα.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει γνήσια εικαστικά έργα Ζωγραφικής, Σχεδίου, Χαρακτικής, Φωτογραφίας, Κολλάζ με ποικιλία ύφους, θεμάτων και τεχνικών σε μικρό μέγεθος και χαμηλό κόστος, που δε συμβαδίζει με κανένα τρόπο με την υψηλή ποιότητα τους.  

Η έκθεση θα λειτουργήσει 1 - 24 Ιουλίου 2021, Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 22:00. Σαββατοκύριακα  η The Attic Gallery θα παραμείνει κλειστή. Σύμφωνα με τις τρέχουσες διατάξεις περί λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου, στον χώρο της The Attic Gallery επιτρέπονται έως 4 (τέσσερις) επισκέπτες ταυτόχρονα.

Η διεύθυνση της ψηφιακής έκθεσης θα ανακοινωθεί μία μέρα μετά την έναρξη λειτουργίας της φυσικής έκθεσης στη Κέρκυρα.

Σχετικά με την THE ATTIC GALLERY

Η Attic Gallery  είναι ιδιωτική γκαλερί σύγχρονης τέχνης που δημιουργήθηκε για να ανανεώσει και να αναστατώσει την Κερκυραϊκή καλλιτεχνική ζωή. Βρίσκεται στον δεύτερο όροφο – στη σοφίτα – ενός μεγαλοπρεπούς νεοκλασικού κτηρίου στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, που κάποτε στέγαζε το Γαλλικό Ινστιτούτο. Με έναν ενιαίο χώρο σχεδόν 200 τ.μ., και ποικιλία επαγγελματικού εξοπλισμού, είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη έκθεσης ή παρουσίασης.

Φιλοξενεί ντόπιους και διεθνείς, καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες για ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς και κάθε είδους πολιτιστικής εκδήλωσης που σχετίζεται με τις εικαστικές τέχνες και τα γράμματα. Ιδρύθηκε το 2018 από την ελληνοβρετανή Δρα. Ιστορίας Πολιτισμού Σάσσα Chaitow, η οποία η ίδια ζωγράφος και συγγραφέας.

Από το 2008 δραστηριοποιείται στη διοργάνωση πολιτιστικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων σε συνεργασία με διεθνή κέντρα. Τα δημοσιεύματά της κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και από το 2018 διατελεί ως επιμελήτρια ακαδημαϊκών εκδόσεων. Διδάσκει ειδικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε ινστιτούτα δια βίου μάθησης στην Αγγλία, και είναι επισκέπτουσα εισηγήτρια σε πανεπιστήμια της Ευρώπης με πιο πρόσφατες εμφανίσεις στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και του Γκέτεμποργκ (Σουηδία).

Ως ζωγράφος, από το 2000 έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις στη Μ. Βρετανία, στη Σουηδία, και στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας συλλεκτικούς καταλόγους του έργου της. Για περισσότερα επισκεφτείτε το https://theattic.gr.