Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών. Πέντε διακρίσεις για την Κέρκυρα

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών
16 Οκτωβρίου 2016 / 09:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την απονομή των διπλωμάτων στις χορωδίες που διακρίθηκαν και την εορταστικού χαρακτήρα τελική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας. Στην έναρξη της βραδιάς χαιρετισμό απεύθυνε ο γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Fred Sjöberg.

Την καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούσαν οι Ralf Eisebeiß (πρόεδρος), Fred Sjöberg, Μιράντα Καλδή, Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου και Δήμος Δημητριάδης, ενώ την κριτική επιτροπή οι Βύρων Φιδετζής και Jay Clayton.

Στη σαββατιάτικη καταληκτική συναυλία εμφανίστηκαν οι τρεις χορωδίες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο διαγωνιστικό σκέλος. Ο λόγος για την Νεανική Χορωδία «Αρμονίας Γένεσις» από την Σαμοθράκη (διεύθυνση: Παναγιώτα Τσιγανούρια), το παραδοσιακό χορωδιακό συγκρότημα Mjesoviti Hor «Srbadija» από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη (διεύθυνση: Desanka Trakilovic και Jelena Milicevic Trakilovic)  και η γυναικεία χορωδία «inDONNAtion» από την Λάρισα (διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης). Επί σκηνής βρέθηκαν επίσης ο βαρύτονος Παντελής Κοντός με τη συνοδεία του Γιάννη Κούρκουλου στο πιάνο, αλλά και η Jay Clayton με τον Δήμο Δημητριάδη και τον Marius Beets. Δεν έλειψαν και τα τραγούδια με τη συμμετοχή και του κοινού.

Οι διακριθέντες

Όσον αφορά τα βραβεία:
Κατηγορία Α1-Μικτών Χορωδιών Επιπέδου Δυσκολίας Ι, η Νεανική Χορωδία Πυλαίας-Χορτιάτη (διεύθυνση: Ηρακλής Παναγόπουλος) απέσπασε Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου VIII» με βαθμολογία 18.29, ενώ στην
Κατηγορία B1-Μικτών Χορωδιών Επιπέδου Δυσκολίας ΙI η Χορωδία «Γεράσιμος Λαβράνος» (διεύθυνση: Αγάθη Κοσκινά) απέσπασε Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου VIII» με βαθμολογία 16.78 και κυπριακή Χορωδία Αγίου Αθανασίου (διεύθυνση: Αντιγόνη Κυριακίδου) Χάλκινο δίπλωμα «επιπέδου V» με 5.31.

Στις ανδρικές χορωδίες διακρίθηκαν η Χορωδία Κέρκυρας (διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου) αποσπώντας  Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου ΙX» με 19.10 στην Κατηγορία Α2-Επιπέδου Δυσκολίας Ι και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας (διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης) στην Κατηγορία Β2-Επιπέδου Δυσκολίας ΙI, αποσπώντας Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου ΙX» με 19.00.

Στις γυναικείες χορωδίες η «inDONNAtion» (διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου V» και βαθμολογία 25.02 στην Κατηγορία Α3-Επιπέδου Δυσκολίας Ι και η Γυναικεία Χορωδία Πεταλούδων Ρόδου (διεύθυνση: Φλώρα Πελεκάνου) με Χάλκινο δίπλωμα «επιπέδου VΙ» και βαθμολογία 5.89.

Στην Κατηγορία F-Φολκλόρ νικήτρια αναδείχθηκε η Mjesoviti Hor «Srbadija» (διεύθυνση: Desanka Trakilovic και Jelena Milicevic Trakilovic) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου V» και βαθμολογία 25.33 και ακολούθησαν η Νεανική Χορωδία «Αρμονίας Γένεσις (διεύθυνση: Παναγιώτα Τσιγανούρια) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου ΙΙΙ» και βαθμολογία 22.75, η Κερκυραϊκή Καντάδα-Μαντολινάτα (διεύθυνση: Ροζίνα Ανεμογιάννη) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου ΙΙ» και βαθμολογία 21.83 και η τουρκική Ychorus.ng (διεύθυνση: Haluk Polat) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου Ι» και βαθμολογία 21.33.

Τετραπλή ήταν η διάκριση και στην Κατηγορία G1-Παιδικών Χορωδίων, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Fons Musicalis (διεύθυνση: Μιχάλης Καριοφυλίδης) με Χρυσό δίπλωμα «επιπέδου ΙΙ» και βαθμολογία 22.03 για να ακολουθήσουν η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας (διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου) αποσπώντας Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου ΙX» με 18.94, η Χορωδία του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου με Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου VIII» με 17.64 και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας (διεύθυνση: Κώστας Ζερβόπουλος) με Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου VII» με 16.64.

Τέλος, στην Κατηγορία S1-Ορθόδοξης παραδοσιακής μουσικής, διακρίθηκε και πάλι η βοσνιακή Mjesoviti Hor «Srbadija», αποσπώντας Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου VIII» με 18.47.

Δείτε το φωτορεπορτάζ