Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιχορήγηση 40.000 Ευρώ σε 4 Φιλαρμονικές της Κέρκυρας

Φιλαρμονικές
26 Μαΐου 2021 / 13:05

Γκίκας: «Αναγνωρίζεται η αξία και η προσφορά τους, ενώ πληρούν τα κριτήρια του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να εγκριθούν τα αιτήματα στήριξης καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαίδευσης».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιχορηγήσεις συνολικής αξίας 110.000 Ευρώ ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οικονομική ενίσχυση και παραχώρηση αιγίδας σε Φιλαρμονικές, για το έτος 2021. Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας θα επιχορηγηθούν με 40.000 Ευρώ συνολικά, λαμβάνοντας τα υψηλότερα ποσά μεταξύ των 22 Φιλαρμονικών που θα τεθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι επιχορηγήσεις πραγματοποιούνται σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου και στοχεύουν στην υποστήριξη δράσεων των Φιλαρμονικών, αλλά και στην ανάπτυξη και την προώθησης της τέχνης της μουσικής.

Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα θα επιχορηγηθούν:
• Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας με 10.000 Ευρώ,
• η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» με 10.000 Ευρώ,
• η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Η Ομόνοια» με 5.000 Ευρώ,
• η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» με 15.000 Ευρώ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε χθες μία σημαντική επιχορήγηση Φιλαρμονικών όλης της χώρας, για την υποστήριξη δράσεων και του έργου τους.

Είναι σημαντικό, ότι εκ των 22 Φιλαρμονικών που θα χρηματοδοτηθούν, οι 4 είναι Κερκυραϊκές και μάλιστα λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά, συγκεντρώνοντας συνολικά 40.000 Ευρώ. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται η αξία και η προσφορά τους, ενώ πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εγκριθούν τα σχετικά αιτήματα υποστήριξης.


Μεταξύ άλλων ετέθησαν προτεραιότητες όπως η στήριξη, ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η ανάπτυξη δράσεων στην περιφέρεια, με σκοπό την στήριξη και αξιοποίηση τοπικών πολιτιστικών θεσμών, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Φιλαρμονικών, αλλά και η προώθηση και προβολή των δράσεών τους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Πολιτισμού αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι στέκεται δίπλα στον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό, προωθώντας τις δράσεις του και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του.»