Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Αναλύτη στον Ανεμόμυλο

Ανεμόμυλος
06 Οκτωβρίου 2016 / 15:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αναλύτη στον Ανεμόμυλο, παρουσία πολλών Κερκυραίων καλλιτεχνών, φίλων και φιλότεχνων.

Ο Σπύρος Σπίγγος, έργα του οποίου φιλοξενούνταν το προηγούμενο διάστημα στο χώρο του Ανεμόμυλου στη Γαρίτσα, παρέδωσε τη σκυτάλη στον ζωγράφο Δημήτρη Αναλύτη, καλλιτέχνη ο οποίος έχει παρουσιάσει αξιόλογα δείγματα δουλειάς στην έως τώρα πορεία του.
Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση, με θεματολογία που ποικίλλει, η οποία ωστόσο στρέφεται πάντοτε γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, με τον χρόνο, με τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Θα λέγαμε ότι η έκθεση είναι χωρισμένη σε δύο γενικές θεματικές ενότητες, έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να την παρακολουθεί μέσα από μια φυσική ροή. Πολλά από τα νεότερα έργα του, τα οποία καταγράφουν με σουρεαλιστικό τρόπο τη σκέψη και τον προβληματισμό του καλλιτέχνη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα. Άλλα, παλαιότερα κομμάτια της συλλογής του, είναι πιο ρεαλιστικά- αναπαριστούν τοπία, πρόσωπα ή νεκρή φύση. Για όλα τα έργα του ο ζωγράφος χρησιμοποιεί χρώματα λαδιού, ενώ κάποιες από τις κορνίζες που τα πλαισιώνουν έχουν κατασκευαστεί από τον ίδιο.
 
Ο Δημήτρης Αναλύτης
 
Ο Δημήτρης Αναλύτης γεννήθηκε το 1966 στην Κέρκυρα, όπου διαμένει και σήμερα. Το διάστημα 1983- 1985 και 1994-1996 μαθήτευσε κοντά στον ζωγράφο Ιωάννη Καρδιόπουλο, στην Καλλιθέα Αττικής και στο εργαστήριό του στην Κέρκυρα αντίστοιχα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή της Κέρκυρας (1991- 1993), και στη συνέχεια κοντά στον αγιογράφο Νικόλαο Παππά.
Σε ηλικία μόλις 14 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ακόμα ομαδικές εκθέσεις, στην Κέρκυρα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει και ατομικές, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και, πρόσφατα, στο Λιντς της Αυστρίας. Είναι μέλος της ΕΙ.Κ.Ε. (Εικαστική Κερκυραϊκή Ένωση) από το 1999.
 
Ωράριο έκθεσης
 
Η έκθεση του Δημήτρη Αναλύτη στον Ανεμόμυλο θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2016, με ώρες επίσκεψης 12.00-14.00 και 18.00- 21.00, καθημερινά.