Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Interreg Ελλάδα-Αλβανία το θέατρο του Μον-Ρεπό

Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014 - 2020
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί η κοινή πρόταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας με το Δήμο Φοινίκης της Αλβανίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων του Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014 - 2020,

με το ακρωνύμιο «RyTHM» και τίτλο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments». Στην πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνεται η αντικατασκευή/ανακατασκευή  του θεάτρου του Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου», ενώ η αξιολόγηση εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017.
 
Στο στάδιο της προετοιμασίας της πρότασης την Παράσταση16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εργασίας, στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Στέφανος Κυπριώτης, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νόνη Μάστορα και ο Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Άκης Χειρδάρης.
 
Η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων εταίρων είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στη Φοινίκη της Αλβανίας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φοινίκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, εκπρόσωποι της αντίστοιχης υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Αλβανίας και από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ο Άκης Χειρδάρης.