Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Μαθητικής Μπάντας της Φιλαρμονικής Γαστουρίου

Φιλαρμονική Γαστουρίου
11 Σεπτεμβρίου 2016 / 03:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους νεαρούς της μουσικούς μας παρουσίασε η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», η οποία πρόσφατα γιόρτασε τη συμπλήρωση 118 ετών από την ίδρυσή της.

Ο λόγος για τη συναυλία της Μαθητικής Μπάντας της Φιλαρμονικής, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου, υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Λευτέρη Ατσοπάρδη.

Η συναυλία ξεκίνησε μια διασκευή του γνωστού Smoke on the water των Deep Purple, για να ακολουθήσει μια επιλογή/αφιέρωμα στο Ray Charles, καθώς και τα κινηματογραφικά Stand by me και Pirates of the Caribbean, των Ben E. King και Klaus Badelt αντίστοιχα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κατά σειρά προσαρμογές για μπάντα των Wooly bully του Domingo Samudio, California Dreaming των John Phillips και  Michelle Phillips, Watermelon man του Herbie Hancock και Take five του Paul Desmond. Τα βαθέα χάλκινα είχαν την τιμητική τους στο Baritone boogie του Andy Clark, ενώ ακολούθησαν σε ένα πιο χορευτικό πνεύμα, το The king of rock ‘n’ roll του Johnnie Vinson, το Charleston του James P. Johnson και το Puttin’ on the Ritz του Irving Berlin. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκαν επιλογές από γνωστά τραγούδια των Beatles, σε διασκευή του Eric Osterling, αλλά και της disco, σε διασκευή του Johnnie Vinson και πάλι. Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώθηκε με δύο τραγούδια του Michael Jackson (Billie Jean και Bad) και το I love rock ‘n’ roll του Alan Merrill, προσαρμοσμένο για μπάντα από τον Παύλο Κοντό.

Με τη σαββατιάτικη αυτή συναυλία της Μαθητικής Μπάντας της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, έκλεισε και ο φετινός κύκλος των θερινών συναυλιών των κερκυραϊκών φιλαρμονικών, που τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας.