Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άρωμα Ιονίου» στο Φαληράκι

Έκθεση ζωγραφικής
01 Αυγούστου 2016 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε έναν όμορφο χώρο, στο Φαληράκι, εκθέτει τα έργα του ο ζωγράφος Σπύρος Νούσιας.

Η έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στο φως και τα χρώματα του Ιονίου, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζεται έως τις 14 Αυγούστου.
 
Ο Σπύρος Νούσιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο, τα τελευταία χρόνια όμως ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα. Ασχολείται με τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία, ανακαλύπτοντας στην τέχνη τη χαρά της δημιουργίας αλλά και έναν τρόπο έκφρασης που του πρόσφερε μια διέξοδο από την καθημερινότητα.
Ξεκίνησε την πορεία του στον εικαστικό χώρο μέσα από το σκίτσο και την προσωπογραφία, για να προχωρήσει αργότερα στη ρεαλιστική και συχνά πιο αφαιρετική απεικόνιση του τοπίου. Δάσκαλοί του υπήρξαν οι ζωγράφοι Βασίλης Ρωμάνος και Δημήτρης Καραγιάννος. Ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ENERGY ATHENS), με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
 
Στην παρούσα έκθεση, η οποία αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση έργων του, περιλαμβάνονται τοπιογραφίες, εικόνες της Κέρκυρας και των Παξών που τον εντυπωσίασαν και χαράχθηκαν στη μνήμη του, δοσμένες μέσα από την προσωπική ματιά του. Δουλεύει κυρίως με λάδια, πειραματίζεται όμως με ποικίλα υλικά και τεχνικές.
Η έκθεση του Σπύρου Νούσια στην αίθουσα εκδηλώσεων «Φαληράκι», του Δήμου Κέρκυρας, συνεχίζεται έως τις 14 Αυγούστου. Ώρες επίσκεψης, καθημερινά 08:00 έως 14:00 και 20:00 έως 23:00.