Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Alternative Bodies» με φόντο το Παλαιό Φρούριο

Ένα μικρό Βήμα
18 Ιουλίου 2016 / 11:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το «ένα μικρό βήμα» παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα από το έργο «Alternative Bodies»

με σκηνικό το μοναδικό τοπίο των Ανακτόρων και του Παλαιού Φρουρίου, την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 23:00 στο Imabari, στο πλαίσιο του 7ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού σε Αστικό Τοπίο πού θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από 18 εώς 30 Ιουλίου στην Κέρκυρα.
Ένα ντουέτο που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και συνάμα την ένωση. Δύο διακριτά διαφορετικά σώματα, το γυναικείο και το αντρικό, προσπαθούν να συνυπάρξουν, να ενωθούν, να συμβιώσουν, να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Μέσα από αυτήν την προσπάθειά τους επισκέπτονται ξεχασμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους και της εξελικτικής τους πορείας. Ένστικτα και συναισθήματα τους συνοδεύουν και τους διακατέχουν.
Τα σώματά τους μπλέκονται, μπερδεύονται καθώς προσπαθούν να καταλάβουν το ένα το άλλο. Αποτέλεσμα των πράξεών τους είναι οι απρόσμενες συνενώσεις.
Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Κάσσελ της Γερμανίας το 2015 και συνέχισε στο φεστιβάλ «Motum» στην Kαλαμαριά και θέατρο «“Ολβιο» στην Αθήνα και συνεχίζει την περιοδεία. Χορoγραφούν-Χορεύουν: Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελος Πουλίνας, σε ένα μοναδικό τοπίο, μόλις δύο βήματα από τη θάλασσα.