Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ορή Λένη» στην Άνω Πλατεία

έκθεση βιβλίου
18 Ιουλίου 2016 / 10:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας και οι Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ

προσκαλούν τους φίλους του βιβλίου και της λογοτεχνίας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Αρβανιτάκη, "Ορή Λένη", την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 21:30, στον χώρο της έκθεσης βιβλίου στην Άνω Πλατεία της Κέρκυρας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος Αλέξανδρος Κουσουνής.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μοιραζόμαστε την πορεία της από τα άγουρα χρόνια της, μέσα από τις δυσκολίες, τις χαρές και τις λύπες. Βιώνουμε μαζί της την καθημερινότητα της κοινωνίας μιας άλλης εποχής, μια ζωή με ανατροπές και νίκες, τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και αγάπη στην υπηρεσία της οικογένειας.
Κλείνοντας το βιβλίο οι αναγνώστες νιώθουμε σαν να αποκτήσαμε μια νέα οικογένεια, σαν να λάβαμε ένα μάθημα ζωής, και σίγουρα η ανάμνηση της Λένης θα αφήσει για πάντα τα ίχνη της μέσα μας.

Απόσπασμα από τον πρόλογο της Μανίνας Ζουμπουλάκη:
"Το μυθιστόρημα «Ορή Λένη» σε ταξιδεύει στο χρόνο και στο χώρο, στην Κέρκυρα την παλιά και τη νέα, σε ζωές ανθρώπων που ακόμα κι αν δεν σου μοιάζουν, σου φαίνονται οικείοι. Περιμένεις με αγωνία να δεις την πορεία τους μέχρι το τέλος και δεν θέλεις να τους αφήσεις από τα μάτια σου μέχρι να τελειώσεις το βιβλίο... ή κι ακόμα πιο μετά..."

Απόσπασμα από την κριτική του συγγραφέα Χρήστου Δούλη:
"Ένα βιωματικό μυθιστόρημα που κρατάει ορθάνοιχτα τα μάτια με τις αλήθειες του. Όμως, η συγγραφέας κρατάει καλά κρυμμένο ένα μυτερό μαχαίρι, που το ξεθηκαρώνει εκεί που δεν το περιμένεις. Ένα μαχαίρι που σημαδεύει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη."