Κυριακή 03.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομαδική Έκθεση «6 εικαστικοί, 6 οπτικές, 6 διαδρομές» στο The Attic Gallery

The Attic Gallery
04 Δεκεμβρίου 2019 / 07:50
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 εγκαινιάζεται η ομαδική

 έκθεση «6 εικαστικοί, 6 οπτικές, 6 διαδρομές» στην The Attic Gallery. Εκθέτουν οι: Greeta Cappellemans, Νατάσα Μανέτα, Γεωργία Μοναστηριώτη, Σοφία Μπάκολη, Έλενα Ξυδέα, και Ασπασία Σιγουράκου.
Ενωμένες από τη μακροχρόνια υπηρεσία της τέχνης, κατά διαστήματα συνοδοιπόροι, η κάθε εικαστικός ξετυλίγει το μοναδικό της εικαστικό αφήγημα μέσα από ανθρωποκεντρικά, αλλά και φυσικά στοιχεία, χαρίζοντας στον θεατή μια πλούσια εμπειρία κι εκπροσωπώντας επάξια το σύγχρονο κερκυραϊκό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Η έκθεση και οι εικαστικοί:

Για την έκθεση αναφέρει η διευθύντρια της The Attic Gallery, Σάσσα Chaitow, δρ. Ιστορίας Πολιτισμού του Παν/μίου Έσσεξ: «Το σύνολο της έκθεσης χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, μεράκι, και ιδιαίτερα υψηλή αισθητική και τεχνική ποιότητα. Τα αφαιρετικά τοπία και οι σπουδές ανθών της Γ. Μοναστηριώτη προσδίδουν γαλήνη και ταξιδιάρικη διάθεση. Οι μικτές συνθέσεις της Α. Σιγουράκου παίζουν με τα υλικά και τις τεχνικές με την φύση ως αφετηρία, οδηγώντας τον θεατή κατευθείαν σε νέες προοπτικές. Με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και το γυναικείο σώμα, η Ε. Ξυδέα αποδεικνύει πως η χρήση του χρώματος και του χώρου απογειώνει την μορφή και πως το πορτρέτο είναι πολύ περισσότερο από την απλή προσωπογραφία, ενώ η Σ. Μπάκολη μας οδηγεί σε πιο εσωτερικούς και στοχαστικούς δρόμους. Η Ν. Μανέτα μας χαρίζει μια έκρηξη χρωμάτων καθώς τυλίγει τον θεατή με μεγεθυμένες οπτικές της φύσης, και η G. Cappellemansεπιδεικνύει εξαιρετική δεξιοτεχνία που θολώνει τον διαχωρισμό μεταξύ διακοσμητικής και εικαστικής τέχνης με τις εντυπωσιακές της λάμπες από σκαλιστές και ζωγραφιστές κολοκύθες, πλαισιωμένες από τα ανθρωποκεντρικά, εξωτικά της έργα ζωγραφικής».   Όλες οι καλλιτέχνιδες μοιράστηκαν μέρος της πορείας τους είτε στα εργαστήρια των Σ. Σταύρου, Μ. Αλμπάνη, ή στην Κερκυραϊκή Καλλιτεχνική Σχολή, ενώ η στενή φιλική σχέση μεταξύ τους είναι έκδηλη στην αρμονία που προκύπτει από την ομαδική αυτή παρουσίαση.    
Πληροφορίες:
Χώρος: The Attic Gallery, Ριζοσπαστών Βουλευτών 1 (πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο, πλαϊνή είσοδος, 2ος όροφος)
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 20:00.
Διάρκεια: Έως 21/12.
Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο, 18:00 – 22:00 (είσοδος ελεύθερη)  

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.