Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πριγκιπικές» βραδιές με τη Σίσυ, από τον Σύλλογο Albert Cohen

Σίσυ
06 Αυγούστου 2019 / 14:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο βραδιές με την αύρα της αυτοκράτειρας, της «θλιμμένης πριγκίπισσας»

διοργάνωσε ο Σύλλογος Albert Cohen στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των δράσεών του «Η Κέρκυρα θυμάται……».
Προς τιμήν της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας,  οι εκδηλώσεις με τίτλο: «Σίσυ, τα χρόνια της Κέρκυρας», έγιναν στις 4 Αυγούστου στο Αχίλλειο και στις 5 Αυγούστου στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.
Την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο Αχίλλειο, εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια, με τίτλο: «Η Αυτοκράτειρα και ο δάσκαλος, η συνάντηση». Έλαβαν μέρος: Ναταλία Καποδίστρια ως Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, Πέτρος Γάλλιας ως Κωνσταντίνος Χρηστομάνος, Κωνσταντίνος Παλαιολόγου ως φοιτητής Χρηστομάνος, Μαριέλενα Κουρσάρη ως νεαρή Σϊσυ Α΄και Μαριεύη Λευκιμμιάτη ως νεαρή Σίσυ Β΄. Στο τσέλο ήταν ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο ενδυματολόγος Νίκος Σαριδάκης.  
Ακολούθησε  μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», την αρχαιότερη των φιλαρμονικών της κερκυραϊκής υπαίθρου, η οποία απέδωσε κομμάτια της εποχής καθώς και κάποια πιο σύγχρονα.



Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν χορούς της εποχής της Αυτοκράτειρας από την χορευτική ομάδα «Fêtes costumées» της Γενεύης η οποία μετά την παρουσίαση του προγράμματός της προσκάλεσε και το κοινό να χορέψει μαζί της ένα βαλς.
Η βραδιά έκλεισε με cocktail στους κήπους του Αχιλλείου με θέα τη φωταγωγημένη πόλη της Κέρκυρας.
 
Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, παρουσιάστηκε η έκθεση: « Η Σίσυ στην Κέρκυρα. Στιγμές μιας Αυτοκράτειρας στο νησί των Φαιάκων», με εκθέματα που σχετίζονται με τη ζωή της Ελισάβετ στην Κέρκυρα. Ακολούθησαν χοροί της εποχής της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ από τη χορευτική ομάδα «Fêtes costumées» της Γενεύης, και προβολή documentaire της αυστριακής τηλεόρασης για το αυστριακό, εθνικό κανάλι ΟRF, παραγωγή 2019, σχετικά με τη ζωή της Αυτοκράτειρας.
Η βραδιά έκλεισε με cocktail στο περιστύλιο του Ανακτόρου.