Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση «Η Κέρκυρα θυμάται…» και έκθεση αφιερωμένη στην Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Σύλλογος Albert Cohen
04 Ιουλίου 2019 / 12:21
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. O Σύλλογος Albert Cohen διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεών του με τίτλο "Η Κέρκυρα

θυμάται.....", θα είναι αφιερωμένη στην Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας, και συγκεκριμένα στο διάστημα που έζησε στην Κέρκυρα.
Το αφιέρωμα αυτό, με τίτλο «Σίσυ, τα χρόνια της Κέρκυρας» θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 ώρα 20.30 στο Αχίλλειο, και τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, ώρα 20.30, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.
Στις 4 Αυγούστου, η βραδιά θα περιλαμβάνει μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα, μικρό θεατρικό δρώμενο καθώς και προβολή ταινίας μικρού μήκους σχετικά με τη ζωή της Σίσυ, η οποία γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 2018 στην Κέρκυρα από την αυστριακή εταιρεία "Μetafilm" για να προβληθεί από το αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι "ORF".
Θα ακολουθήσει cocktail στους κήπους του Αχιλλείου.
Στις 5 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, τα εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένης στην Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, με προσωπικά της αντικείμενα και άλλα εκθέματα σχετικά με τη ζωή της στην Κέρκυρα.
Η έκθεση αυτή διοργανώνεται από την κυρία Δέσποινα Ζερνιώτη, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, και τον κύριο Σταμάτη Χονδρογιάννη, Προϊστάμενο του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, την κ. Olivia Lichtscheidl, επιμελήτρια του "Sisi Museum" της Βιέννης και τον σύλλογο Albert Cohen Κέρκυρας. Θα ακολουθήσει cocktail.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.