Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδιαίτερα πλούσιο το μουσικό πρόγραμμα των ημερών

Συναυλίες
26 Μαΐου 2016 / 13:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 27 Μαΐου, είναι προγραμματισμένες τέσσερις διαφορετικές συναυλίες.

Η αρχή θα γίνει στις 17:30 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, με τη συναυλία των φοιτητών κιθάρας (διδάσκουσα: Κορίνα Βουγιούκα) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα συμμετάσχουν οι φοιτητές  Γιώργος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Γκουλιαβέρα, Δήμητρα Μπούτσικου, Σοφία Χαραλάμπους, Σάκης Γράβας, Κατερίνα Ευσταθιάδη, Γιώργος Τρούσας, Κωνσταντίνος Βέρσιας, Σαράντης Αγιάνογλου, Παντελής Δευτεραίος και Νικόλας Ψύλλου.
Στις 19:30, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και η σοπράνο Έλλη Καρύδη, με τη συνοδεία της Μαρίας Μάζη στο πιάνο, θα παρουσιάσουν διάσημες άριες και duetti από έργα συνθετών όπως οι W.A. Mozart, J. Strauss, F. Mendelssohn, C.W. Gluck κ.ά. Η συναυλία τιτλοφορείται «Σερενάτα του Μαγιού» και αποτελεί προάγγελο του σεμιναρίου τραγουδιού που διοργανώνει στον ίδιο χώρο το φωνητικό σύνολο «Female Echoes», με προσκεκλημένο τον Νίκο Σπανάτη, το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου. Ο διακεκριμένος αυτός κόντρα τενόρος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με κορυφαία μουσικά σύνολα, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους του διεθνούς λυρικού ρεπερτορίου, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Βελγική καμεράτα «Brussels Virtuosi» και την Εσθονική «Glasperlenspiel Sinfonietta».
Η συνέχεια ανήκει και πάλι στο ΤΜΣ, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο του οποίου θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη εαρινή συναυλία τους, στην Ιόνιο Ακαδημία, στις 20:30. Το Φωνητικό Σύνολο (διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης) θα παρουσιάσει διάφορα χορωδιακά έργα Αμερικανών συνθετών. Ακολούθως, η Συμφωνική Ορχήστρα και η  Μικτή Χορωδία του Τμήματος, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τερζάκη, θα παρουσιάσουν το Κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του M. Castelnuovo Tedesco, με σολίστ τον Δημήτρη Σουκαρά, τη Messa per coro ottoni e percussioni του Γιάννη Χρήστου και το Te Deum in C- Dur του  W.A. Mozart.
Στην τελευταία συναυλία της ημέρας, με τίτλο "'Ενας τραγουδιστής - Δέκα πιανίστες", ο διάσημος Γερμανός βαρύτονος Andreas Reibenspies θα ερμηνεύσει έργα του Fr. Schubert, ενώ στο πιάνο θα τον συνοδεύσουν φοιτητές της Κατεύθυνσης Εκτέλεσης του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο Andreas Reibenspies είναι καθηγητής φωνητικής στο κρατικό Μουσικό Πανεπιστήμιο του Tossingen της Γερμανίας. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες οπερατικές αίθουσες της Γερμανίας, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πάνω από 10 χώρες. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ερμηνείες του στον τομέα του ορατορίου. Η αποψινή του συναυλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, η οποία και τη διοργανώνει σε συνεργασία με το ΤΜΣ (ώρα έναρξης: 21:00). Θα προλογίσει ο καθηγητής του Τμήματος, Λάμπης Βασιλειάδης.