Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Φεστιβάλ κερκυραϊκής γαστρονομίας (φωτο & βίντεο)

Κέρκυρα
09 Μαΐου 2018 / 18:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια συνάντηση χαράς, η πρεμιέρα του Φεστιβάλ κερκυραϊκής γαστρονομίας (food & wine festival) έκανε πρεμιέρα το βραδάκι της Τετάρτης στην Σπιανάδα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καποδίστριας.

Εκεί η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κερκύρας να φιλέψει και να γοητεύσει με τις γεύσεις. Όπως και το ΙΕΚ τουρισμού, που ξέρει να δίνει το παρών, υπογραμμίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με την παρουσία και την συμβολή του τα δρώμενα. Εκεί και ο πολυβραβευμένος Κερκυραίος σεφ, Έκτορας Μποτρίνι, να ετοιμάζεται να παραλάβει μιαν ακόμα διάκριση. Ευχαριστημένος ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Β. Καββαδίας, βλέποντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα σε μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσπάθεια, με μεγάλες προσδοκίες για την αναβάθμιση της κερκυραϊκής, τουριστικής εικόνας. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην συνέχεια
 
Πέμπτη 10 Μαΐου
10:00. Σεμινάριο Μαγειρικής. Ο Ρώσος σεφ Rashid Rakhmanov παραδίδει Master Class στο κρατικό ΙΕΚ Τουρισμού.
19:00. Παραδοσιακό πανηγύρι στο χωριό Γυμάρι.
21:00. Βραδιά Οίνου και Ποίησης στο βιβλιοπωλείο Πλους, σκηνοθετημένη από τον Πέτρο Γάλλια.
 
Παρασκευή 11 Μαΐου
11:00. Εκδρομή με τους σεφ και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους  που συνδυάζει τη γνωριμία της φύσης, της ιστορίας και των παραγωγών τοπικών προϊόντων.
19:00. Πανηγύρι στις Μπενίτσες.
 
Σάββατο 12 Μαΐου
11:00. Διεθνής Γαστρονομική Συνάντηση στους Κήπους των Ανακτόρων, όλων των εμπλεκομένων φορέων και παράθεση επίσημου γεύματος Ομηρικής Διατροφής.
19:00. Ημέρα Κερκυραϊκών Γεύσεων στους Κυνοπιάστες
19:00. Βρετανικός Περίπατος σε σημεία της παλιάς πόλης που διατηρούν έντονα δείγματα της αγγλικής επιρροής με στάσεις σε σημεία αντίστοιχου γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
 
Κυριακή 13 Μαΐου
12:00. Η σχέση του βρετανικού brunch με το ελληνικό δεκατιανό. Η διατροφική αξία, ο πολιτισμός και η κοινωνικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το “παρατεταμένο πρωινό”. 
 
To Corfu Food & Wine Festival είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου, του Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας και τελείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του FedHATTA. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το enimerosi.com

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ