Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση του βιβλίου Ζητήματα τακτικής και στρατηγικής του Βασίλη Λιόση

Ζητήματα τακτικής και στρατηγικής
11 Δεκεμβρίου 2017 / 08:40

ΚΈΡΚΥΡΑ. Ο Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας Κέρκυρας στα πλαίσια των δράσεων του 6ου έτους λειτουργίας του σας προσκαλεί στη παρουσίαση του βιβλίου "Ζητήματα τακτικής και στρατηγικής", Η διαλεκτική σχέση πατριωτικού-ταξικού, εθνικού-διεθνικού, άμυνας-επίθεσης, μεταρρύθμισης-επανάστασης Εννοιολογικές αποσαφηνίσεις και ιδεολογικές συντεταγμένες του Βασίλη Λιόση

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 15/12/2017 στις 20:30 στο καφέ βιβλιοπωλείον Πλούς. Ομιλητές της εκδήλωσης ο  καθηγητής φυσικής Νίκος Μεταλληνός, ο γιατρός Λευτέρης Μαρκάτης και ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλη Λιόσης. Συντονίζει ο Δημοσθένης Καλάκος.

 Ο Βασίλης Λιόσης γεννήθηκε το 1967 στο Κερατσίνι. Στα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα της Πάτρας. Εργάζεται ως Μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μάστερ στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο Η επιστήμη των Μαθηματικών υπό την οπτική του διαλεκτικού υλισμού: Μια οντολογική-γνωσιολογική θεώρηση.
Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων και επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΙΕΛ Πειραιά-Αθήνας (Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών) και της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).
Πλήθος άρθρων του με πολιτικό και επιστημολογικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και το διαδίκτυο. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2012 με τον τίτλο Ιμπεριαλισμός και εξάρτηση, Η προσέγγιση του Λένιν, η περίπτωση της Ελλάδας και κριτική του σχήματος της αλληλεξάρτησης, από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Επίσης, συμμετείχε στο συλλογικό έργο Οι ιδιωτικοποιήσεις και η πολιτική εξόδου από την κρίση, έκδοση του Συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης «Γιάννης Κορδάτος».