Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Berlin is in Germany (2001) του Hannes Stöhr στο Πολύτεχνο

Πολύτεχνο
06 Nov 2017 / 14:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας, παίρνει αφορμή από την επέτειο της Πτώσης του Τείχους του Βερολίνου (9 Νοεμβρίου 1989), ένα γεγονός σταθμό για την ιστορία της Ευρώπης, και παρουσιάζει:

Berlin is in Germany (2001) του Hannes Stöhr

Ο Martin Schulz, πρώην πολίτης της Ανατολικής Γερμανίας, απολύεται από τις φυλακές Brandenburg, έχοντας εκτίσει ποινή έντεκα χρόνων. Μέσα στα έντεκα αυτά χρόνια η Γερμανία είχε επανενωθεί. Μόνο από την τηλεόραση γνωρίζει ο Martin τον κόσμο που τον περιμένει έξω από τη φυλακή. Μια νέα εποχή έχει αρχίσει, η παλιά δεν έχει ακόμα χαθεί. Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα της Μπερλινάλε 2001, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας 2001 του Συνδέσμου Γερμανών Κριτικών Κινηματογράφου.

Παράλληλη προβολή

Στο μπαρ θα προβάλλεται, από τις 20.30 και καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, η διλογία Cycling the Frame - The Invisible Frame
Το 1988, η επιβλητική Tilda Swinton και η Cynthia Beatt ποδηλατούν την περίμετρο του Τείχους του Βερολίνου στον Δυτικό Τομέα, κινηματογραφώντας το 'Cycling the Frame', ένα ιστορικό ντοκουμέντο για την πόλη. Στο 'The Invisible Frame' κάνουν την ίδια διαδρομή, 20 χρόνια μετά, όταν το Τείχος δεν είναι πια εκεί.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 21.30, είσοδος ελεύθερη, Σχολεμβούργου 39 - είσοδος Νέου Φρουρίου.