Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας

Φιλαρμονική Κορακιάνας
03 Απριλίου 2016 / 14:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο, 2 Απριλίου, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», πραγματοποίησε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κώστα Ζερβόπουλου.

Η συναυλία ξεκίνησε με το paso doble Arena Caliente του Pasquale Inglese και συνεχίστηκε με ακούσματα από βορειότερες περιοχές της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν το Danny Boy και το Loch Lomond, βασισμένα σε ιρλανδικές και σκωτσέζικες παραδοσιακές μελωδίες, αντίστοιχα. Ακολούθησε το Ammerland του Jacob de Haan, ενώ το πρώτο μέρος της συναυλίας ολοκληρώθηκε με πιο οικείες μελωδίες: την, αποτελούμενη από διασκευασμένες μελωδίες τριών γνωστών ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών, σουίτα Greek Folk Song (Op.25) του Franco Cesarini και τον Σταυραητό του Μαργαρίτη Καστέλλη.
Το δεύτερο μέρος «άνοιξε» με το εμβατήριο Na Drinu (Στον ποταμό Δρίνο) του Stanislav  Binički. Ακολούθησαν οι δημοφιλείς μελωδίες του Jerry Bock από το μιούζικαλ Ο βιολιστής στη στέγη (Fiddler on the roof), του Frederick Loewe από την ταινία Ωραία μου κύρια (My fair lady) και του Richard Rodgers από το μιούζικαλ Η μελωδία της ευτυχίας (The sound of music). To πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώθηκε με τρία έργα τα οποία, σύμφωνα με τον αρχιμουσικό Κώστα Ζερβόπουλο, αποτέλεσαν αξιόλογη ποιοτική αναβάθμιση για το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής «Σπύρος Σαμάρας». Επρόκειτο, κατά σειρά, για το All glory told, το A vision of majesty και το In times of triumph, όλα του Αμερικάνου συνθέτη James Swearingen.
Μάκης Μαρτίνης