Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταχειροκροτήθηκε στην δεύτερη συναυλία του το Baden-Württemberg Youth Wind Ensemble

Πλατεία Δημαρχείου
07 Σεπτεμβρίου 2017 / 08:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την δεύτερη συναυλία της πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου, η νεανική ορχήστρα πνευστών από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας

(Baden-Württemberg Youth Wind Ensemble). Τους 40 και πλέον νέους μουσικούς της ιδιαίτερα αξιόλογης και ισορροπημένης αυτής μπάντας, διεύθυνε ο διακεκριμένος Ελβετός αρχιμουσικός Felix Hauswirth.

Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με μια επιλογή από τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα της όπερας Carmen του Georges Bizet. Ακολούθησαν κατά σειρά η 2η Σουίτα (σε Φα μείζονα) του Gustav Holst, το Homage to onin (πρόκειται για το μέρος από τη Medieval Suite, που είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Γάλλο συνθέτη του 12ου αιώνα) του Ron Nelson, καθώς και τη σουίτα The comedians (Op.26) του Dmitry Kabalevsky. Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε το γεγονός ότι το κανονικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δύο έργα Ελλήνων μουσουργών. Ο λόγος για τον Ηπειρώτικο (από τους 36 Ελληνικούς χορούς) του Νίκου Σκαλκώτα και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία Τοπ Καπί. Καταχειροκροτούμενο το Baden-Württemberg Youth Wind Ensemble έκλεισε τη βραδιά σε ρυθμούς εμβατηρίου, με το Florentiner Marsch (Op.214) του Julius Fučik.

Όπως προαναφέρθηκε, επρόκειτο για την δεύτερη συναυλία της εν λόγω γερμανικής ορχήστρας πνευστών στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της πρώτης τους παρουσίας στο νησί. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συναυλία την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Πάλκο της Άνω Πλατείας, ενώ η τρίτη και τελευταία εμφάνιση του Baden-Württemberg Youth Wind Ensemble εδώ, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής «Ομόνοια», στο Γαστούρι (ώρα έναρξης: 20.30). Το σύνολο των εκδηλώσεων αυτών τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας.