Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όλοι μαζί...» μπας και ξεχορταριαστεί το Νέο Φρούριο!

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα
20 Ιουλίου 2017 / 12:25

Εθελοντικό καθαρισμό σε κεντρικά σημεία της πόλης προγραμματίζει,στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η πρωτοβουλία «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» την επόμενη Κυριακή.

Στο άμεσο μέλλον θα κάνουν παρεμβάσεις στο κτήριο του ΕΚΑΒ στην Πλατυτέρα, ενώ γίνονται συζητήσεις για τον εθελοντικό καθαρισμό και του Νέου Φρουρίου.
 
Μιλώντας στην «Ενημέρωση» ο εκπρόσωπος της εθελοντικής πρωτοβουλίας, Σπύρος Νεράντζης, δηλώνει προβληματισμένος γιατί το Νέο Φρούριο έχει κλειστή είσοδο τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. «Είναι κρίμα να το βρίσκουν κλειστό οι επισκέπτες», τονίζει. Και μοιράζεται μαζί μας τη σκέψη του για μια χορηγία από την πρωτοβουλία προς το Δήμο, η οποία θα αφορά στην πρόσληψη σεκιούριτι.
 
Από την πλευρά της η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Τένια Ρηγάκου, υπογραμμίζει πως για να είναι ανοικτός ο χώρος χρειάζεται προσωπικό και αυτό δεν είναι απλό. Εξηγεί ότι πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. «Είναι ευαίσθητο και σοβαρό θέμα, καθώς η φύλαξη ενός αρχαιολογικού χώρου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή», τονίζει η κυρία Ρηγάκου.