Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του άστεγου στην Σπηλιά

ΤΡΑΓΩΔΙΑ
15 Οκτωβρίου 2024 / 14:08
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στελέχη της δομής (Σολωμού) παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναζητώντας τις συνθήκες θανάτου του 65χρονου Γ.Κ. στην Σπηλιά. Η μια αφήγηση προέρχεται από τον Δήμο, και συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μαρτυρία των ανθρώπων της δομής, στην Σολωμού.

Σύμφωνα με αυτήν, ειδοποιήθηκαν γύρω τις 2 μ.μ. της Δευτέρας και έσπευσαν στο σημείο, όπου παρέμειναν περίπου μέχρι τις 5 μ.μ. και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ υπέβαλαν και σε επί τόπου εξετάσεις (σ.σ. ο λόγος γίνεται για οξυμέτρηση, πιέση κλπ) τον 65χρονο άνδρα. Ειδοποίησαν και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Κάλεσαν μάλιστα το ασθενοφόρο, αντιμετωπίζοντας αρχικώς την αντίδραση του να δεχτεί να μπει σ' αυτό. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση για το περιστατικό έγινε πριν τις 2 μ.μ. Ο άτυχος άνδρας, λίγο μετά, έχασε τις αισθήσεις του.

Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ λένε πως το ασθενοφόρο επέστρεψε στο σημείο, ύστερα από δεύτερη κλήση που έγινε στο περιφερειακό Κέντρο των Ιωαννίνων, όμως όταν πήγαν εκεί ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός και έτσι αποχώρησαν. Από το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία (17:15+, σύμφωνα με το σχετικό σήμα), που όταν έφθασε το άψυχο σώμα του Γ.Κ. ήταν ακόμα στο σημείο. Στην συνέχεια κλήθηκε από συγγενείς του 65χρονου, που στο μεταξύ αναζητήθηκαν και ειδοποιήθηκαν, το Γραφείο κηδειών, που τελικώς τον παρέλαβε 6:30 με 7:00.

Συλλυπητήρια σε όσους τον ήξεραν.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.