Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκοτώθηκαν πάλι στο δημοτικό συμβούλιο - Αποχώρησε η Υδραίου

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
25 Ιουλίου 2024 / 11:59

Μήλον της έριδος η διοίκηση των Διαποντίων τότε και τώρα με βαριές καταγγελίες και αντεγκλήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επεισοδιακή αποδείχθηκε άλλη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου, έτσι όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό. Η Μ. Υδραίου και οι σύμβουλοι της παράταξης Κερκυραίων Δήμος αποχώρησαν, δηλώνοντας προσβεβλημένοι από μια αναφορά του αντιδημάρχου, Α. Καρδόνα, σχετικά με τη θητεία του Μ. Κατέχη στα Διαπόντια κατά την απελθούσα δημοτική περίοδο. Αντεγκλήσεις, ζήτησαν από τον Καρδόνα να ανακαλέσει, δεν το έκανε, αποχώρησαν.

Είχε προηγηθεί συζήτηση επί των ερωτήσεων, τουλάχιστον δυόμιση ωρών, όπου αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα χαίνοντα θέματα της καθημερινότητας, χωρίς να γίνεται κανείς σοφότερος για την πιθανή εξέλιξή τους.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της καθαριότητας, ο Τάκης Μεταλληνός έθεσε το προβληματικό δυσιπόστατο των αρμοδιοτήτων του αντιδημάρχου Σπ. Νεράντζη, ζητώντας του να αφήσει το νησί του Βίδο ώστε να επιδοθεί αναπόσπαστα στην καθαριότητα. Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην στελέχωση της Υπηρεσίας, που πληρέστερη πια θα αποκαταστήσει τα πράματα στην πόλη και τους περιαστικούς Δήμους.

Μετά την ένταση την περίοδο των ερωταπαντήσεων, η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με όσους απέμειναν σε καλύτερο κλίμα και επί των λεγομένων υπηρεσιακών θεμάτων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ