Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Casus belli, ιστορικά ανεπαρκείς οι τοπικές Αρχές, λένε οι κερκυραϊκοί τουριστικοί Φορείς

CASUS BELLI
24 Ιουλίου 2024 / 13:04

Οχι μόνο δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων, αλλά και δυσφημίζουν τον προορισμό μας σε διεθνές επίπεδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι φορείς του τουρισμού της Κέρκυρας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την αγανάκτηση τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί. Τα συνεχόμενα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων και το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός και πέριξ του ιστορικού κέντρου όχι μόνο δυσχεραίνουν τις ζωές των κατοίκων, αλλά και δυσφημίζουν τον προορισμό μας σε διεθνές επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε άλλο την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμόδιων αρχών, οι οποίες αποδεικνύονται ιστορικά ανεπαρκείς στο να αντιμετωπίσουν τα βασικά χρόνια προβλήματα υποδομής του νησιού. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:

1. Ύδρευση και Ηλεκτροδότηση: Οι συνεχείς διακοπές στην παροχή νερού και πολύωρες  διακοπές ηλεκτροδότησης για συντήρηση την υψηλή περίοδο είναι ανεπίτρεπτες για έναν σύγχρονο τουριστικό προορισμό. Αυτές οι διακοπές δεν προκαλούν μόνο αναστάτωση στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις, αλλά και πλήττουν ανεπανόρθωτα την τουριστική μας εικόνα.

2. Αποκομιδή Απορριμμάτων: Η κατάσταση με τα απορρίμματα είναι εξοργιστική. Οι κάδοι ξεχειλίζουν και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι γεμάτοι σκουπίδια. Αυτή η εικόνα προσβάλλει τους τουρίστες και δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εντύπωση για το νησί μας ξυπνώντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος .

3. Κυκλοφοριακό Πρόβλημα: Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ιστορικό κέντρο και τις γύρω περιοχές σε ώρες αιχμής έχει γίνει καθημερινό σημείο αρνητικών σχολίων των επισκεπτών μας. Ακούμε χρόνια για λύσεις με πρωτεύον αυτό των περιφερειακών parking αλλά ακόμα περιμένουμε.

Απαιτούμε άμεσα και δραστικά μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για την Κέρκυρα και δεν μπορούμε να ανεχθούμε να πληγεί περαιτέρω η φήμη του νησιού με συνέπειες που θα χρειαστούν χρόνια για να αντιστραφούν. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Υπογράφουν για τους Βασικούς Φορείς Τουρισμού Κέρκυρας

Δηµήτρης Διαβάτης - Πρόεδρος Συνδέσµου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA

Κώστας Μουζακίτης –Πρόεδρος Ιονίου Οµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας

Περικλής Κατσαρός-Πρόεδρος Οµοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυµάτων Κέρκυρας

Σίσσυ Σαββάτη-Πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

Μπάµπης Βούλγαρης-Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας