Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβλήματα στο διαδίκτυο, καθυστερήσεις στις πτήσεις

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
19 Ιουλίου 2024 / 12:45
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ανεπηρέαστη μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής η λειτουργία του αεροδρομίου Κερκύρας. Ανακοίνωση της Aegean.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν φαινόταν μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι της Παρασκευής να έχει επηρεαστεί η λειτουργία του αεροδρομίου από το διαδικτυακό πρόβλημα που χτύπησε και τις συγκοινωνίες.

Στο Λονδίνο και στην υπόλοιπη Ευρώπη στα αεροπλάνα και τα τρένα χάθηκε η επαφή των δρομολογίων με τους επιβάτες να μην μπορούν να ενημερωθούν για το ταξίδι τους, να τσεκάρουν κοκ. Αυτό είχε συνέπεια στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και για τις οποίες η μια μετά την άλλη οι εταιρείες ζητούν την υπομονή των επιβατών.

Πάντως εδώ δεν υπάρχει μέχρι ώρας κάτι το ανησυχητικό παρά το ότι πρόκειται για 24ωρο εντατικής λειτουργίας του αεροδρομίου «Καποδίστριας»

Μιλώντας με τη Fraport, οι άνθρωποί της στην Αθήνα φοβούνται πως το πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο booking και το checkin εξαπλώνεται κατά κύματα καθυστερήσεων σε όλο το αεροπορικό σύμπαν.

Ήδη εμφανίζονται τέτοια προβλήματα στα Χανιά και τη Ρόδο...

Η AEGEAN  

Η AEGEAN ενημερώνει ότι, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία.

Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί.

Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.