Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλληψη κυβερνήτη σκάφους κοντά στο Λαζαρέτο

ΣΥΛΛΗΨΗ
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:44
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο άνδρας εντοπίστηκε με το εν λόγω σκάφος κοντά στο Λαζαρέτο Κέρκυρας χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε ισχύ, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και ενώ δεν είχε λάβει απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή και δεν είχε καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη πλοίου αναψυχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σύλληψη κυβερνήτη σκάφους το οποίο έφερε σημαία Ν. Ζηλανδίας προέβησαν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Ο άνδρας συνελήφθη για παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. Συγκεκριμένα:

Ο άνδρας εντοπίστηκε με το εν λόγω σκάφος κοντά στο Λαζαρέτο Κέρκυρας χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε ισχύ, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και ενώ δεν είχε λάβει απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή και δεν είχε καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη πλοίου αναψυχής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.