Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων και στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας της Κέρκυρας

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
28 Αυγούστου 2023 / 19:49
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αλυσιδωτές συνέπειες στην λειτουργία του. Αρχικώς η μικρή καθίζηση στην πίστα. Στην συνέχεια βλάβες αεροσκαφών και το κερασάκι, τα προβλήματα στα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε Λονδίνο και Ρώμη. Πολλοί μιλούν για το νόμο του Μέρφι!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερη η επιβάρυνση του αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας» από τα προβλήματα στο έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας αρχικά της Βρετανίας και στην συνέχεια της Ιταλίας.

Όσον αφορά στην Κέρκυρα παρατηρήθηκαν ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας, καθυστερήσεις τεσσάρων, πέντε έως και έντεκα ωρών! Κι αυτές σε μια μέρα από τις βαρύτερες εβδομαδιαίως με συνολικά 84 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 39 για αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας.

Όμως σα να μην έφθαναν όλα αυτά, στο κερκυραϊκό αεροδρόμιο είχε παρατηρηθεί καθίζηση του εδάφους στην πίστα από την Παρασκευή, γεγονός που στερούσε δυο θέσεις πάρκιν. Δυο θέσεις που έγιναν τρεις όταν παρουσίασε βλάβη αεροσκάφος και καθηλώθηκε εδώ για ώρες!

Κι όταν φτιάχτηκε αυτό, χάλασε άλλο, με αποτέλεσμα οι μείον τρεις θέσεις στάθμευσης, τέτοιες μέρες, να παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, που αποκαταστάθηκαν.

Τότε ακριβώς δηλ. που έπεσε το σύστημα εναέριου ελέγχου στη Βρετανία προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα καθυστέρησης στις πτήσεις, στον εναέριο χώρο συνολικά όλης της Ευρώπης εφόσον τα αυτόματα αντικαταστάθηκαν από χειροκίνητα συστήματα!

Νεότερη ενημέρωση: 20:30, στο αεροδρόμιο ήταν πέντε και ένα, έξι αεροσκάφη. Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.