Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Cacao Rocks και Γ.Μέγκουλας, σε μία εικαστική συνομιλία ζωγραφικής και γλυπτικής

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
04 Αυγούστου 2023 / 13:19

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας - Corfu International Festival" σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων παρουσιάζουν τον Cacao Rocks και τον Γιώργο Μέγκουλα, σε μία εικαστική συνομιλία ζωγραφικής και γλυπτικής.

Ο Cacao Rocks-κατά κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας- ένας από τους πρωτοπόρους street artists της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 14 ετών, δημιουργώντας την πρώτη του μεγάλη τοιχογραφία για λογαριασμό της Greenpeace, σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα.

Η ξεχωριστή του "γραφή" που συνδυάζει την μοντέρνα ελληνική ζωγραφική με την τεχνοτροπία του street art, έχει κάνει το έργο του γνωστό σε πολλές χώρες, με παρουσιάσεις σε μουσειακούς χώρους και πινακοθήκες και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή branding, ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά ζωγραφικών και κεραμικών του έργων στο νησί που μεγάλωσε, την Κέρκυρα.

Ο Γιώργος Μέγκουλας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες της γενιάς του, θεωρείται πρωτοπόρος του κονστρουκτιβισμού αλλά και από τους τελευταίους δεξιοτέχνες της κλασικής γλυπτικής.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους γλύπτες της εποχής. Έχει φιλοτεχνήσει δεκάδες μνημεία που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, ενώ τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με κορυφαία την υψηλή διάκριση του “Ιππότη Γραμμάτων &  Τεχνών” το 1995, από το Γαλλικό κράτος.


Στην επιμέλεια των εκθέσεων, συνεργάζεται η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός της Τέχνης - Μουσειολόγος.
Εγκαίνια: Τρίτη, 8 Αυγούστου & ώρα 8:00 μ.μ.
Χώρος: Αίθουσα Τέχνης "Θάνος Χρήστου" & Κήπος του Λαού. Και οι δυο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

 

ΦΩΤΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ